VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Abces Dentar

Tratament la Microscop 3D Dental Tineretului

Unul dintre motivele principale pentru care trebuie respectata igiena orala cu strictete este faptul ca se pot instala diferite afectiuni fara ca pacientii sa realizeze decat atunci cand apare durerea.

La fel este si abcesul dentar, inflamatia localizata la nivelul gingiei ce apare in urma bacteriilor care nu au fost indepartate prin periaj si care au dus la dezvoltarea unei infectii.

Care sunt simptomele?

In primul pacientii vor sesiza un sentiment de disconfort in momentul masticatiei sau al vorbirii, insa alte semne sunt si durerile care pulseaza in zona respectiva.

Daca in acest moment nu sunt luate masuri, atunci vor aparea si alte efecte, de la durerile de cap, la halena, gust neplacut in gura, febra etc.

Cu toate acestea, dupa cateva zile simptomele pot disparea intrucat puroiul va seca, iar pacientii vor avea impresia ca s-au vindecat. In schimb, abcesul dentar nu este inlaturat decat daca se elimina cauza care a determinat aparitia sa, in caz contrar exista riscuri serioase precum distrugerea nervului sau pierderea dintelui.

Tratamentul abcesului dentar

Asadar, doar o vizita la stomatolog poate asigura sanatatea cavitatii orale in acest caz, iar in functie de tipul abcesului si de complexitatea infectiei va putea fi necesara efectuarea unei radiografii, cu ajutorul careia pot fi determinate toate detaliile. Imediat dupa ce sunt eliminate infectiile si puroiul, de cele mai multe ori dispare si durerea, insa in anumite cazuri poate fi necesar si un tratament endodontic pentru curatarea canalelor si obturarea acestora.

In schimb, daca abcesul dentar nu este tratat in cel mai scurt timp, pacientii vor avea de suferit, intrucat se pot dezvolta boli parodontale care afecteaza atat dintele, cat si maxilarul, iar problemele se pot extinde si catre ceilalti dinti.

De cele mai multe tratamentul debuteaza prin administrarea unor antibiotice, insa doar cu recomandarea stomatologului, iar pentru eliminarea puroiului de la nivelul gingiei este suficienta efectuarea unei mici incizii in locul respectiv. Totul se desfasoara sub efectul anesteziei, astfel ca pacientii sa se bucure de confort. De asemenea, pana la vizita la stomatolog, pentru ameliorarea simptomelor se recomanda cladirea gurii cu ceai de musetel.

Prevenirea abceslui dentar      

La fel ca multe alte afectiuni stomatologice, si abcesul dentar poate fi prevenit cu usurinta daca se abordeaza igiena orala stricta, prin periajul efectuat zilnic si folosirea atei dentare si a apei de gura. De asemenea, si alimentatia joaca un rol important pentru asigurarea sanatatii intregului organism, dar si a dintilor, astfel ca trebuie moderat consumul de zaharuri, dar si evitate alimentele tari, fiind recomandate  in schimb, fructele si legumele.

Tratamente Endodontice Realizate la 3D Dental

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil