VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Abces Gingival

Tratament Laser Rapid la 3D Dental Tineretului

Exista numeroase probleme care pot da batai de cap pacientilor, iar printre acestea se numara si abcesul, care prezinta infectarea radacinii dentare si se manifesta prin inflamarea regiunii.

Bacteriile stocate la nivelul dintilor sunt principalul factor, aparut in urma unei igiene orale deficitare, existand trei tipuri de abces.

Cel mai des intalnit este cel gingival, care teoretic nu aduce prejudicii la nivelul dintelui, cel periodontal care poate afecta sistemul ce suporta dintele si cel periapical ce se regaseste in pulpa dentara.

Care sunt semnele?

In primul rand, in cazul abcesului gingival pacientii se vor confrunta cu un sentiment de disconfort aparut fie in momentul vorbirii, fie al masticatiei, insa exista si posibilitatea ca zona afectata sa pulseze.

Astfel, daca nu sunt luate masuri inca din momentul in care sunt identificate primele semne, situatia se poate agrava, aparand si alte probleme, de la dureri de cap, frisoane, febra, halena, senzatia de oboseala, gustul neplacut, alaturi de sangerari gingivale.

Mai mult, infectia se extinde cu usurinta, motiv pentru care se aduc prejudicii la nivelul pulpei dentare, existand riscul de a fi distrus chiar si maxilarul, caz care presupune imposibilitatea ca dintii sa ramana fixati in alveola, fiind pierduti.

Care sunt masurile?                                                                 

Atunci cand sunt sesizate semne ale abcesului gingival, prima masura ce trebuie luata este vizita la stomatolog, intrucat pe aceasta cale se poate urma cel mai bun tratament. Astfel, in functie de fiecare situatie in parte, se iau diferite masuri, procedurile fiind usor de pus in aplicare.

Cum se trateaza?

Un prim pas este administrarea medicamentelor corespunzatoare, apoi zona este anesteziata pentru ca in cele din urma sa fie efectuata o incizie de mici dimensiuni pentru scurgerea infectiei.

Cu toate acestea, exista si cazuri mai complexe in care sa fie necesar un tratament endodontic pentru eliminarea infectiei prezente in varful radacinii dentare.

De asemenea, atunci cand acest tip de tratament nu are efectul dorit, ultima solutie este reprezentata de rezectia apicala, o interventie de care multi pacienti se tem, in ciuda faptului ca nu au motive, deoarece totul se executa cu precizie, in cele mai bune conditii.

Ultima solutie poate ramane extragerea dintelui afectat. Pentru reducerea disconfortului si durerii, dar si pentru a se preveni inflamatiile, pot fi aplicate comprese cu gheata.

O alta solutie este administrarea unor calmante, insa doar la sugestia medicului, iar aceste solutii nu sunt decat temporare si pana in momentul in care se poate ajunge la stomatolog.

Tratamentul Bolii Parodontale la 3D Dental

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil