VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Abces Parodontal

Tratament Laser Rapid la 3D Dental Tineretului

Despre Abcesul Parodontal

Exista mai multe tipuri de abces dentar, iar fiecare dintre acestea sunt destul de comune, aparand de cele mai multe ori in urma unei infectii a camerei pulpare a dintelui, ce se poate extinde catre radacina.

Cu alte cuvinte, abcesul este un puroi care se acumuleaza, fiind alcatuit din mai multe substante, printre care care si bacterii ce aduc prejudicii la nivelul dintilor, gingiilor si structurilor osoase.

Foarte des intalnit este abcesul parodontal, iar tratamentul acestuia variaza in functie de sursa infectiei.

Simptomele abcesului

Pacientii se pot confrunta in fazele incipiente cu senzatia de disconfort atunci cand mananca sau vorbesc, insa si cu dureri ce pulseaza, care cresc in intensitate pe masura ce infectia se raspandeste. De asemenea, gingiile se inrosesc si se inflameaza, pe cand cele sanatoase sunt de culoare roz si ferme, iar dintii se ingalbenesc sau se innegresc.

De asemenea, un alt simptom al abcesului parodontal este prezenta unei fistule ce se formeaza la nivelul gingiei, fiind un semn foarte clar al unei infectii care ar trebui indepartata in cel mai scurt timp.

Printre semne se mai numara si durerile de cap, senzatia de gust neplacut in gura, halena, febra sau chiar varsaturi. Pe masura ce infectia avanseaza, exista riscul ca nervul dentar sa moara, motiv pentru care dintele va deveni mult mai vulnerabil in fata bacteriilor.

Cauzele abcesului                    

Cea mai intalnita cauza a abcesului parodontal este caria ce ramane netrata, intrucat se dezvolta mai mult, pana se deschide camera pulpara care este luata cu asalt de bacterii, fiind favorizata aparitia infectiilor.

Astfel, daca nu sunt luate masuri in cel mai scurt timp, situatia se agraveaza, iar pulpita reversibila va deveni ireversibila, iar vindecarea completa nu va mai putea avea loc. In schimb, abcesul mai poate aparea si din cauza unor accidente, traumatisme sau fracturi sau in urma unor lucrari protetice neadaptate care au iritat gingiile.

Tratamentul abcesului

De cele mai multe ori tratamentul se intinde pe parcursul a doua sedinte, care vizeaza indepartarea infectiei, curatarea tuturor elementelor afectate si prevenirea altor posibile probleme.

Astfel, pacientii vor fi nevoiti sa administreze niste antibiotice pentru combaterea infectiei, urmand ca mai apoi abcesul parodontal sa fie drenat.

Tratamentul endodontic reprezinta o necesitate deoarece pe aceasta cale se curata in mod corespunzator canalele dentare, prevenindu-se astfel alte infectii, iar cu cat astfel de situatii sunt amanate mai mult, cu atat creste riscul ca dintele sa fie afectat suficient incat singura posibilitate sa ramana extractia sa.

Tratamentul Bolii Parodontale la 3D Dental

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil