VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Aditie Osoasa

Tratamente Laser Fara Durere la 3D Tineretului
Cea mai comuna afectiune cu care se confrunta aproape toate persoanele de-a lungul timpului sunt cariile dentare, acestea fiind intalnite atat in cazul copiilor, cat si al adultilor.

Semnele initiale sunt nesemnificative, motiv pentru care sunt adesea ignorate, insa din pacate, majoritatatea pacientilor ajung la cabinet in fazele mai avansate, dupa ce durerea apare deja.

In schimb, cariile ataca treptat atat dintii, cat si radacinile lor, acestea ramanand expuse ca urmare a fenomenului de retractie gingivala.

Aditia osoasa este o interventie ce presupune adaugarea unei anumite cantitati de os astfel incat organismul sa se regenereze, pe aceasta cale fiind remediate prejudiciile cauzate de infectiile localizate la nivelul maxilarului.

Cand este necesara?

Aceasta procedura poate fi necesara in mai multe situatii, insa cea mai comuna este atunci cand se insereaza un implant dentar, intrucat se intampla de multe ori ca osul prezent sa nu fie suficient de puternic astfel incat sa sustina o asemenea interventie.

In plus, aditia osoasa se mai dovedeste a fi necesara si in cazul pacientilor a caror os maxilar s-a resorbit din cauza parodontozei, deoarece pot aparea modificari semnificative chiar si la aspectul facial.

Care este procedura?

Aceasta tehnica presupune doua posibilitati, una fiind utilizarea osului artificial si cealalta folosirea unei cantitati de os prelevata de la pacienti.

Astfel, prima etapa este reprezentata de efectuarea unei incizii la nivelul gingiei pentru ca osul sa fie expus, urmand a se face aditia si apoi aplicarea unei membrane peste aceasta.

Ulterior este nevoie de o perioada de cateva luni pentru vindecare, fiind necesara efectuarea mai multor radiografii in tot acest timp, pentru ca medicii sa se poata asigura de succesul interventiei. In cele din urma organismul pacientilor va reveni la normal, iar osul adaugat va fi bine asimilat.

In plus, aditia osoasa poate fi necesara ca forma de tratament a paradontozei, adica una dintre cele mai comune boli ale gingiilor, intrucat sunt afectate nu numai tesuturile, ci si structura de sustinere dentara, pe cand procedura poate sa ajute la regenerarea acestora.

Exista riscuri?           

Sunt foarte rare cazurile in care apar complicatii, insa acestea sunt reprezentate de deschiderea gingiilor sau de dezvoltare a infectiilor. In schimb, daca osul adaugat devine expus pe perioada vindecarii, exista riscul ca acesta sa fie pierdut din cauza bacteriilor care il anihileaza, iar succesul interventiei este compromis.

Recuperarea

In schimb, pacientii trebuie sa respecte cateva reguli pentru a evita orice complicatie, fiind recomandat evitarea fumatului si consumul de alcool in zilele urmatoare interventiei, precum si consumul anumitor alimente tari sau crocante, intrucat cel mai mic soc poate periclita interventia.

Medicii recomanda cateva zile de repaus dupa operatie, pentru a se evita situatiile stresante si oboseala, iar abia dupa se poate reveni la activitatile de zi cu zi. O solutie pe care o pun multi pacienti in practica este urmarea interventiei vineri, pentru ca de luni sa se poata intoarce la serviciu.

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil