VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Aparat Dentar Copii

Tratament Ortodontic la 3D Dental Tineretului

Despre Aparatul Dentar

Conform statisticilor, 1 din 2 copii prezinta deficiente in alinierea dintilor, motiv pentru care au nevoie de un aparat dentar pentru a le trata. Fie ca este vorba de spatieri inestetice, dinti dezvoltati stramb sau care nu au erupt deloc, daca raman netratate, aceste probleme se pot agrava de-a lungul timpului, nu numai la nivelul cavitatii orale, ci si ale stomacului, masticatiea si vorbirea fiind ingreunate.

Asadar, dispozitivele ortodontice nu sunt recomandate numai din cauze estetice, ci si pentru asigurarea sanatatii. In plus, dintii strambi nu vor permite efectuarea corespunzatoare a igienii orale, astfel incat este favorizata dezvoltarea cariilor.

Cauze

Aceste probleme de cele mai multe ori sunt mostenite de la parinti, insa exista si alte cauze, una dintre ele fiind dieta adoptata, intrucat consumul anumitor alimente de la varste fragede poate aduce prejudicii. In schimb, exista si cateva obiceiuri nesanatoase, precum suptul degetului, folosirea biberonului chiar si la varste mai mari sau roaderea unghiilor.

Cand trebuie sa aiba loc primul control?

Copiii nu trebuie sa evite cabinetul stomatologic, in timp ce o vizita la ortodont se recomanda a fi efectuata pana in jurul varstei de 6 ani, deoarece orice anomalie descoperita timpuriu poate fi combatuta mai usor. In plus, pe aceasta cale si tratamentele impuse vor fi mai scurte, iar cei mici se vor bucura mai repede de rezultate.

Durata tratamentului                                        

Aceasta variaza in functie de complexitatea problemei, cu cat mai simpla, cu atat va fi mai usor de rezolvat, insa perioada medie este intre 18 si 24 de luni in cazul adultilor si poate scadea cu cateva luni la copii.

In schimb, in anumite situatii se poate impune purtarea unui retainer pentru ca rezultatele obtinute sa fie pastrate, iar dintii sa nu revina la pozitia initiala.

Tipuri de aparate dentare                                                   

Pe piata sunt disponibile mai multe versiuni ale 3 tipuri de aparate dentare, fixe, mobile si linguale, fiecare dintre acestea avand propriile caracteristici.

Astfel, cele mobile sunt si cele mai comode intrucat se pot indeparta pentru igienizare si ofera un grad ridicat de confort, insa acestea sunt recomandate, in general, doar copiilor care inca mai au cativa dinti de lapte.

Cele fixe sunt considerate a fi cele mai eficiente si care duc la obtinerea rapida a rezultatelor, fiind si accesibile, in timp ce aparatele dentare linguale nu sunt recomandate copiilor, deoarece prezinta un grad ridicat de disconfort.

De asemenea, cei mici se adapteaza cu dificultate, vorbirea fiind afectata din cauza faptului ca acestea se aplica pe partea interioara a dintilor.

Tratamente Ortodontice Realizate la 3D Dental

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil