VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Aparat Dentar Fix

Tratament Ortodontic la 3D Dental Tineretului

Despre Aparatul Dentar

Numeroase persoane apeleaza la tratamentele ortodontice pentru a-si imbunatati aspectul si pentru a se bucura de un zambet perfect, acestea reprezentand cea mai buna modalitate prin care se asigura buna functionalitate a dintilor.

Pot fi tratate diferite probleme comune precum ingramadirea dintilor sau spatierea inestetica a acestora, dezvoltarea necorespunzatoare sau masticatia incorecta. Un aparat dentar nu presupune doar ca dintii sa fie indreptati, ci este esential si faptul ca cele doua arcade sa fie aliniate cum trebuie, pe aceasta cale fiind evitate mai multe riscuri.

Cine poate apela la aparatul dentar?

Orice persoana se poate bucura de beneficiile aduse de un aparat dentar, acestea fiind destinate atat copiilor, cat si adolescentilor, adultilor sau celor trecuti de prima tinerete. In schimb, cu cat tratamentul este efectuat mai devreme, cu atat mai bine, intrucat la copii este mult mai usor sa se remedieze problemele deoarece oasele nu s-au dezvoltat complet, fiind mai usor de adaptat.

Diferite solutii                                

Un aparat dentar fix este recomandat de multe ori, cele mai comune fiind cele din metal, cu bracketi care se aplica pe partea frontala a danturii. In schimb, cei care sunt preocupat de aspectul lor, pot apela la variantele cu bracketi din ceramica sau safir, care se aseamana nuantei dintilor, pentru un efect mai special.

O alta posibilitate este optarea pentru aparatele dentare invizibile, numite astfel datorita faptului ca sunt aplicate pe partea interioara a dintilor, fiind ferite de ochii celor din jur, insa acestea nu sunt recomandate decat atunci cand problemele sunt minore.

Riscuri         

Dintii care nu sunt aliniati in mod corespunzator sunt mai predispusi la dezvoltarea cariilor si a altor afectiuni prezente la nivelul cavitatii bucale, acestia devenind mai sensibili, in timp ce igiena orala nu se poate efectua corect. Pe langa masticatia deficitara, astfel de pacienti pot avea probleme si la vorbire, motiv pentru care este recomandat tratamentul ortodontic.

Tratamentul

Pacientii au o lista de reguli de care trebuie sa tina cont si este necesara constientizarea faptului ca un astfel de tratament nu implica omiterea igienii orale. Dintii trebuie sa fie in continuare igienizati, se impune folosirea unei periute interdentare pentru inlocuirea atei dentare, existand si cateva produse care nu trebuie consumate.

De multe ori, la finalul tratamentului, care de obicei se intinde intre 6 si 24 de luni, poate fi necesara purtarea unui aparat de contentie pentru ca rezultatele obtinute sa fie pastrate si sa impiedice revenirea dintilor la pozitia initiala.

Tratamente Ortodontice Realizate la 3D Dental

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil