VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Aparat Dentar Lingual

Tratament Ortodontic la 3D Dental Tineretului

Despre Aparatul Dentar Lingual

Cei care sufera de probleme de natura ortodontica si isi doresc tratarea acestora in cel mai discret mod posibil ar trebui sa se orienteze catre aparatul dentar lingual. Numele provine de la faptul ca se aplica pe partea interioara a danturii, fiind astfel invizibil in fata celor din jur, iar pacientii nu se mai simt stanjeniti din acest motiv.

Tehnologia a evoluat foarte mult in ultimii ani in domeniul stomatologiei, astfel incat in ziua de azi sunt disponibile dispozitive ortodontice mult mai avansate, capabile sa trateze orice problema. Aceasta tehnologie permite ca durata tratamentului sa fie semnificativ mai mica decat in alte cazuri, iar dintii sunt directionati catre locul ideal cu ajutorul fortei exercitate de bracketi.

Avantajele aparatului dentar lingual

Unul dintre cele mai importante avantaje prezentate de acest tip de aparat ortodontic este faptul ca imbunatatirile se aduc, fara ca cei din jur sa poata sesiza prezenta sa.

De asemenea, acesta este recomandat tuturor celor care sunt preocupati de infatisarea lor, in timp ce rezultatele sunt mai mult decat multumitoare, fiind similare cu cele obtine in cazul tratamentului cu alte tipuri de dispozitive.

Un factor care ii sperie pe cei mai multi pacienti este durata lunga necesara pentru a se obtine rezultatele dorite, insa aparatul lingual promite o perioada mai scurta de tratament.

In plus, se pot trata si corecta defecte prezente la nivelul structurii osoase si articulare, iar purtarea dispozitivului nu aduce prejudicii asupra suprafetei dintilor, acestia fiind foarte bine protejati.

Mai mult, aparatele aplicate pe partea frontala a dintilor pot cauza leziuni in zona buzelor, in special pentru cei care practica diferite sporturi, pe cand cele linguale evita aceasta problema. Asadar, pe durata tratamentului pacientii se pot bucura de micile placeri ale vietii, fara a fi deranjati de dispozitivele ortodontice inestetice si care trebuie utilizate mult timp.

Care sunt dezavantajele?

La fel ca multe alte tratamente ale stomatologiei, si acesta implica cateva dezavantaje, insa lista este destul de restransa, spre deosebire de cea a avantajelor. Astfel, in primul rand costurile sunt mai ridicate in cazul aparatului dentar lingual spre deosebire de cele obisnuite aplicate pe partea frontala a dintilor.

De asemenea, in anumite situatii pot parea iritatii in zona limbii, insa acest aspect este intalnit si la alte variante de dispozitive ortodontice. In plus, implicand o tehnologie foarte complexa, aparatele dentare linguale nu sunt disponibile in cadrul tuturor cabinetelor stomatologice, intrucat specialistii au nevoie de abilitati mai dezvoltate.

Tratamente Ortodontice Realizate la 3D Dental

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil