VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Aparat Dentar Mobil

Tratament Ortodontic la 3D Dental Tineretului

Despre Aparatul Dentar Mobil

Aparatele dentare pot fi de diferite tipuri si utilizate in mai multe cazuri, fiind tot mai populare, intrucat populatia a constientizat ca acestea sunt foarte importante pentru asigurarea sanatatii cavitatii orale.

Unii au nevoie de tratamente mai lungi, in timp ce altii sunt preocupati de infatisarea lor in toata aceasta perioada, motiv pentru care alegerea tipului potrivit se face in functie de preferinte si necesitati.

Care sunt avantajele?

In multe situatii, aparatul dentar mobil poate fi ideal, intrucat acesta duce la obtinerea acelorasi rezultate ca in cazul celui fix, insa pacientii se pot bucura de mai mult confort. Acestea sunt confectionate in laborator pentru fiecare persoana in parte, astfel incat sa fie cat mai eficiente si sa remedieze problemele in cel mai scurt timp.

Aparatul dentar mobil este recomandat in special copiilor, care prezinta deficiente in alinierea sau dezvoltarea dintilor de lapte, iar cu cat se intervine mai repede, cu atat rezultatele vor putea fi mai usor de obtinut. De cele mai multe ori se folosesc dispozitivele mobile atunci cand exista diferente mari intre arcada de sus si cea de jos, aparand probleme in momentul masticatiei, care provoaca disconfort.

In primul rand, fata de alte tipuri de dispozitive ortodontice, cele mobile pot fi folosite si in cazul copiilor care merg la gradinita, cu scopul de a-si dezvolta mai bine cele doua arcade, fiind si o ocazie grozava pentru a controla anumite obiceiuri daunatoare precum suptul degetului sau bruxismul.

De asemenea, cei mici pot prezenta probleme la nivelul ocluziei ca urmare a folosirii biberonului, iar acestea pot fi remediate cu usurinta. In plus, aparatele dentare mobile permit efectuarea corespunzatoare a igienii orale datorita faptulu ca pot fi inlaturate. Mai mult, acestea ajuta la prevenirea problemelor de masticatie sau vorbire, precum si formarea placii bacteriene sau dezvoltarea cariilor.

Care sunt dezavantajele?

Din nefericire, aparatul dentar mobil nu poate fi folosit in cazurile mai complicate, precum cele in care malocluziile sunt mai complexe, insa nici in cazul celor care prezinta diformitati la nivelul celor doua arcade.

De asemenea, acest tip de dispozitiv ortodontic mobil nu este considerat a fi la fel de eficient ca cel fix, iar de multe ori, pentru a finaliza tratamentul este nevoie si de apelarea pentru o perioada de cateva luni la aparatul fix.

Fiind recomandate, in special copiilor, aparatele dentare mobile pot fi eficiente, insa acest aspect este influentat si de cat de mult respecta cei mici regulile impuse si de seriozitatatea aratata pe durata tratamentului.

Tratamente Ortodontice Realizate la 3D Dental

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil