VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Aparat Ortodontic Fix

Tratament Ortodontic la 3D Dental Tineretului

Despre Aparatul Ortodontic Fix

In ultimii ani tot mai multe pacienti si-au luat inima in dinti si au decis sa urmeze un tratament ortodontic pentru a-si remedia problemele de aceasta natura. In schimb, exista in continuare persoane care evita astfel de masuri din diferite motive, iar acestia sunt expusi mai multor riscuri.

Cine are nevoie de aparat dentar?

Oricine prezinta un aspect inestetic al dintilor, de la cei inghesuiti sau spatiati, la cei care se dezvolta necorespunzator sau intr-o pozitie nefireasca, precum si cei care sunt aliniati gresit. In schimb, un alt aspect importat este si ocluzia, deoarece un contact imperfect intre cele doua arcade poate duce la uzarea dintilor sau deteriorarea acestora.

De asemenea, nu sunt impuse limite de varsta, tratamentul ortodontic fiind recomandat atat in cazul copiilor si adolescentilor, cat si al adultilor. In schimb, pentru copii este mai usor sa se aduca modificarile necesare deoarece oasele inca se afla in dezvoltare, fiind mai usor de „indrumat” catre pozitia corecta.

Aparatul ortodontic fix                   

Cu toate ca exista mai multe variante la care se poate apela in functie de preferinte sau necesitati, cel mai eficient tratament este asigurat de aparatul dentar fix, intrucat bracketii fiind aplicati non stop, forta exercitata continuu duce la obtinerea mai rapida a rezultatelor dorite. In functie de complexitatea cazului, durata tratamentului se poate intinde de la 6 pana la 24 de luni, in anumite situatii fiind necesara purtarea unui aparat de contentie pentru pastrarea rezultatelor.

De asemenea, aparatele metalice fixe sunt de obicei si cele mai accesibile din punct de vedere financiar, fiind o alegere inspirata in toate cazurile, in special daca nu exista pretentii cu privire la estetica.

Exista riscuri?                                                                                       

Acest tratament nu implica riscuri mari, insa pacientii se pot confrunta cu dureri la nivelul dintilor in primele zile de la aplicare, iar in cazuri mai rare posibilitatea ca bracketii sa provoace iritatii la nivelul obrajilor.

De respectat

In schimb, pacientii au cateva reguli de respectat pentru ca aparatele ortodontice fixe sa fie utilizate in cele mai bune conditii, astfel ca se recomanda evitarea alimentelor moi sau gumoase, dar si a celor crocante sau foarte tari, in special in perioada de inceput a tratamentului.

Ulterior este nevoie de pastrarea sanatatii cavitatii orale, pentru prevenirea mai multor probleme, inclusiv a cariilor, iar la sesizarea oricarui disconfort pacientii trebuie sa se adreseze medicilor. In plus, trebuie efectuate controale periodice pentru ajustarea aparatului, ocazie cu care specialistii se asigura si de buna functionare a acestuia.

Tratamente Ortodontice Realizate la 3D Dental

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil