VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Aparat Ortodontic Mobil

Tratament Ortodontic la 3D Dental Tineretului

Despre Aparatul Ortodontic Mobil

Aparatul dentar reprezinta cea mai buna modalitate prin care se pot corecta defectele alinierii dintilor, existand diferite tipuri din care se poate alege in functie de necesitati si preferinte.

Daca pacientii nu sunt interesati de factorul estetic se recomanda alegerea unuia metalic, fix, intrucat acesta este cel mai accesibil din punct de vedere financiar, dar si foarte eficient. Insa sunt disponibile si aparate linguale, ce se aplica pe partea interioara a dintilor, fiind astfel invizibile in fata celor din jur, insa preturile sunt mai mari, iar efectele nu sunt la fel de puternice ca in cazul variantelor clasice, motiv pentru care nu sunt recomandate decat in anumite situatii.

Pentru copii

Pentru copii

O alta propunere, ideala pentru copii este optarea pentru un aparat ortodontic mobil, deoarece efectele sunt aduse prin faptul ca este dirijata modalitatea corecta de crestere a oaselor, iar dintii sunt orientati catre pozitia ideala.

Un astfel de dispozitiv este recomandat in perioada 7 si 11 ani, cand inca exista dinti de lapte, dar s-au dezvoltat si unii definitivi, iar in functie de complexitatea cazului, aparatul mobil poate reprezenta tratamentul final sau poate sa „sa pregateasca terenul” pentru un aparat fix.

Este nevoie ca medicul ortodont sa activeze aceste aparate la fiecare control, astfel incat presiunea exercitata sa fie cea potrivita pentru stimularea obtinerii rezultatelor urmarite.

Care sunt avantajele?

Un aparat ortodontic mobil de cele mai multe ori este mai accesibil decat alte variante, fiind mai putin costisitor, iar efectele pot fi ideale, intrucat are capacitatea de a mari arcadele, fapt care permite alinierea corecta a dintilor la nivelul arcadelor, dar se evita inghesuirile sau spatierile inestetice.

In plus, pacientii se bucura si de mai mult confort, deoarece au ocazia de a indeparta ocazional aparatul. De asemenea, cu aceasta ocazie se poate efectua igiena orala in mod corespunzator, de mai multe ori pe zi, prin periajul dintilor si folosirea atei dentare si a apei de gura.

Exista dezavantaje?

Sunt mai complicate tratamentele ortodontice cu aparate mobile in cazul copiilor, intrucat este mai dificil ca acestia sa inteleaga necesitatea purtarii dispozitivului in anumite perioade ale zilei.

De asemenea, in unele situatii aparatul mobil poate fi doar precursorul unuia fix, caz in care durata tratamentului se extinde foarte mult.

La fel ca oricare alt dispozitiv ortodontic, si acesta poate sa provoace disconfort sau durere la nivelul cavitatii orale, fiind necesare cateva zile sau chiar saptamani pana cand pacientii sa se obisnuiasca.

Tratamente Ortodontice Realizate la 3D Dental

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil