VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Aparat Ortodontic

Tratament Ortodontic la 3D Dental Tineretului

Despre Aparatul Ortodontic

Aparatul ortodontic reprezinta acel dispozitiv care are rolul de aliniere a dintilor, corectand orice defecte ale acestora si imbunatatind semnificativ aspectul si confortul pacientilor.

Exista mai multe variante, insa cel mai popular ramane cel metalic, fix, intrucat rezultatele aduse sunt foarte eficiente si intr-un timp relativ scurt.

Bracketii aparatelor se fixeaza pe partea vizibila a dintilor exercitand o anumita presiune pentru a influenta miscarea lor catre pozitia dorita.

Cine trebuie sa poarte aparat ortodontic?

Astfel de tratamente ortodontice pot fi urmate atat de copii, adolescenti, cat si de adulti, care prezinta diferite probleme, precum spatieri inestetice, inghesuiri ale dintilor sau arcade care nu intra in contact in mod corespunzator. In functie de tipul acestora, se pot alege mai multe variante de aparate dentare, chiar si unele invizibile ce se aplica pe partea interioara a dintilor.

Astfel, durata tratamentului se intinde de cele mai multe ori pana la 16-24 de luni, iar pentru ca rezultatele obtinute sa fie pastrate, poate fi nevoie si de purtarea unui aparat de contentie.

Care sunt avantajele?       

Avand in componenta un arc metalic, forta exercitata de acesta ajuta la miscarea catre locul potrivit a fiecarui dinte, cu ajutorul bracketilor, existand posibilitatea de tratare chiar si a malocluziilor mai complexe.

De asemenea, de cele mai multe ori aparatele fixe sunt mai eficiente si impun o durata mai scurta a tratamentului decat a aparatelor mobile, cele din urma fiind recomandate, adesea, copiilor. In plus, aparatul fix opereaza zi si noapte, astfel ca rezultatele se obtin mai repede, fara a conta varsta pacientilor.

In schimb, este bine cunoscut faptul ca se recomanda aparetele dentare de la varste mai mici precum 7-8 ani, deoarece in cazul copiilor oasele nu s-au dezvoltat complet, astfel ca este mult mai usor sa se aduca modificari asupra lor.

Preturile sunt accesibile pentru toate buzunarele, insa variaza in functie de tipul aparatului ortodontic, cele mai moderne si mai estetice fiind si mai scumpe.

Care sunt dezavantajele?

O problema cu care se confrunta multi pacienti este faptul ca dureaza cateva zile pana cand sa se obisnuiasca cu dispozitivele, timp in care pot aparea disconfortul sau durerile.

Un alt minus este reprezentat de aspectul inestetic, insa acest caz se aplica doar la aparatele fixe metalice, existand solutii mult mai practice.

De asemenea, igiena orala se poate efectua cu dificultate, intrucat suprafata dintilor se periaza mai greu, in timp ce sunt putini cei care apeleaza si la periutele speciale interdentare.

Tratamente Ortodontice Realizate la 3D Dental

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil