VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Cabinet Ortodontie

Tratament Ortodontic la 3D Dental Tineretului

Ortodontia este acea ramaura a stomatologiei care priveste alinierea corecta a dintilor si oaselor fetei pentru obtinerea unui zambet perfect. In principiu nu exista o varsta minima sau maxima la care trebuie sa se treaca pragul unui cabinet de ortodontie, insa se recomanda ca prima vizita a copiilor sa fie dupa ce s-au dezvoltat dintii de lapte (incepand cu varsta de 6 ani).

De asemenea, urmarea tratamentului este ideala in cazul celor mici, deoarece oasele inca se afla in dezvoltare si sunt mult mai usor de adaptat si orientat catre pozitia cea mai buna. Insa pot purta un aparat dentar si adolescentii, adultii sau oamenii mai in varsta, in functie de problemele prezentate.

Exista mai multe tipuri de aparate dentare din care sa se aleaga, iar totul tine de complexitatea fiecarei situatii, dar si de dorintele sau bugetul pacientilor.

Tipuri de aparate

De multe ori in cazul copiilor se recomanda dispozitivele ortodontice mobile, intrucat sunt mai comode, in timp ce adultii sunt adesea nevoiti sa aleaga aparatele fixe, care insa sunt mai eficiente.

Daca nu exista cerinte mari cu privire la estetica, atunci se recomanda optarea pentru aparatul metalic, deoarece este accesibil din toate punctele de vedere, dar si foarte eficient.

In schimb, pentru cei preocupati de aspectul lor, exista si aparatele linguale, cele care se aplica pe partea interioara a dintilor, insa sunt ceva mai costisitoare, fiind recomandat in cazul problemelor mai usoare.

Aparatele dentare din ceramica sau safir dispun de bracketi ce se aplica pe partea vizibila a dintilor, insa datorita culorii inspirate a acestora, ce imita nuanta dintilor naturali, acestea sunt mai dificil de observat de catre cei din usor.

Un alt tip de aparat disponibil intr-un cabinet de ortodontie, este cel de contentie, la care se apeleaza la sfarsitul unui tratament ortodontic, pentru ca rezultatele obtinute sa fie pastrate.

Ce trebuie sa fac pentru a beneficia de un aparat dentar?                                                         

In primul rand trebuie urmat un control la specialist, unde vor fi identificate toate anomaliile, fie ca este vorba de spatierea sau inghesuirea dintilor, malocluzii, dinti tociti, inclinati, iar in functie de complexitatea problemelor, se poate recomanda un anumit tip de aparat dentar. Nu este nevoie de foarte mult timp pentru confectionarea unui aparat si adaptarea acestuia pentru nevoile pacientilor, astfel ca se poate aplica in cel mai scurt timp.

De regula, durata tratamentului dureaza intre 18 si 24 de luni, insa exista si cazuri in care aceasta se poate prelungi prin purtarea aparatului de contentie.

Tratamente Ortodontice Realizate la 3D Dental

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil