VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Carii Dentare

Tratamente Laser Fara Durere la 3D Tineretului
Cea mai comuna afectiune cu care se confrunta aproape toate persoanele de-a lungul timpului sunt cariile dentare, acestea fiind intalnite atat in cazul copiilor, cat si al adultilor.

Semnele initiale sunt nesemnificative, motiv pentru care sunt adesea ignorate, insa din pacate, majoritatatea pacientilor ajung la cabinet in fazele mai avansate, dupa ce durerea apare deja.

In schimb, cariile ataca treptat atat dintii, cat si radacinile lor, acestea ramanand expuse ca urmare a fenomenului de retractie gingivala.

Cariile dentare reprezinta cea mai intalnita afectiune din domeniul stomatologiei, peste 80% din persoanele lumii confruntandu-se la un moment dat cu aceasta problema, ce afecteaza persoane de toate varstele, de la copii, pana la batrani.

Cauzele principale

Exista mai multe cauze care duc la aparitia cariilor, una dintre cele mai comune fiind placa bacteriana stocata la nivelul dintilor, ce nu este eliminata prin periajul dentar efectuat zilnic.

Acumularea acestor bacterii favorizeaza aparitia si dezvoltarea treptata a cariilor, avansand tot mai mult daca nu sunt luate masurile necesare. In schimb, este foarte importanta si alimentatia noastra, deoarece un consum foarte bogat de dulciuri sau alimente bogate in acizi vor favoriza demineralizarea dintilor, care vor deveni mai putin protejati impotriva cariilor.

Alte cauze cunoscute sunt fumatul, consumul de bauturi alcoolice in cantitati ridicate, stresul sau o dieta deficitara.

Cum se trateaza cariile?

In primul rand este nevoie de identificarea acesteia in urma unui control stomatologic efectuat la fiecare 6 luni, perioada in care o carie nu are timp sa avanseze foarte mult.

Astfel, se intentioneaza ca dintele sa fie pastrat in cele mai bune conditii, fara a se distruge o parte importanta a sa, dar nici a testurilor din jur.

In cazurile mai avansate, cariile vor ajunge sa afecteze nervii, patrunzand in camera pulpara, de multe ori fiind necesara inlaturarea lor, urmand ca mai apoi sa fie favorizata aparitia parodontozei, afectiune mult mai complexa. Asadar, ultima etapa este pierderea prematura a unuia sau mai multor dinti.

Cu cat se identifica mai timpuriu, cu atat va fi mai usor sa se elimine o carie. Prima etapa este reprezentata de efectuarea unei anestezii in regiune pentru ca pacientii sa nu simta nici un disconfort, urmand ca mai apoi medicul sa elimine structura afectata prin intermediul mai multor instrumente speciale.

Ulterior, are loc restaurarea dintelui, acesta recapatandu-si rolul estetic, dar si functional, medicii avand la dispozitie mai multe materiale pentru aceasta etapa, in functie de complexitatea cazului, dar si de preferintele pacientilor.

Plomba dentara este cea mai comuna, insa se pot alege si coroane dentare care sa infrumuseteze aspectul acestora, in timp ce aplicatiile inlay sau onlay sunt recomandate in anumite situatii.

Prevenirea cariilor                       

Medicii stomatologi intotdeauna vor afirma ca este mult mai usor sa se previna o afectiune, decat sa se trateze, astfel, pacientii trebuie sa respecte igiena orala in fiecare zi si sa nu omita utilizarea atei dentare si a apei de gura.

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil