VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Chist Dentar

Tratament la Microscop 3D Dental Tineretului

Despre Chistul Dentar

Chisturile dentare sunt destul de des intalnite in domeniul stomatologiei, in ciuda faptului ca nu exista intotdeauna cauze clare cu privire la dezvoltarea acestora.

De asemenea, in majoritatea situatiilor, chisturile nu sunt periculoase si nu provoaca durere sau disconfort, motiv pentru care sunt identificate cand ajung in stadii mai dezvoltate, iar singura solutie ramane eliminarea lor pe cale chirurgicala. In functie de dimensiunea lor, chisturile pot provoca modificari in alinierea dintilor, astfel ca se recomanda indepartarea lor.

Cum se dezvolta chisturile?

Acestea sunt intalnite de cele mai multe ori la pacientii care au trecut de prima tinerete, cu preponderenta la barbati.

In plus, chisturile pot fi de diferite forme si tipuri, si se dezvolta atat in osul maxilar, fie in tesutul dentar, provocand prejudicii, insa in fazele incipiente nici nu se poate sesiza prezenta lor decat dupa ce se exercita presiune asupra tesuturilor.

Dupa ce se dezvolta mai mult, apare si durerea, motiv pentru care ar trebui inlaturate.

Ce sunt chisturile radiculare?

Chisturile radiculare sunt cele care sunt localizate in zona radacinii dentare, aparand durerea, iar majoritatea pacientilor considera ca acestea sunt un abces. In schimb, esential este sa se efectueze controlul unui specialist care va recomanda realizarea unei radiografii, iar pe baza acesteia se va putea identifica orice chist.

Din acest motiv, se recomanda efectuarea unui control la fiecare 6 luni, intrucat pe aceasta cale se pot observa numeroase afectiuni inca din statiile incipiente si cand tratamentele sunt mult mai usor de pus in aplicare.

Indepartarea chisturilor

Prima etapa este determinarea tipului de chist si daca aduce prejudicii tesutului dentar, iar abia dupa vor putea fi luate masurile adecvate. De asemenea, conteaza si cauza aparitiei, intrucat daca acesta este o urmare a unei infectii, in primul rand este nevoie de tratarea acesteia, iar abia dupa va putea urma tratamentul.

De cele mai multe ori, pentru a indeparta un chist este nevoie de administrarea unor medicamente pentru ca inflamatiile sa fie reduse, dar si pentru a preveni cateva riscuri.

In plus, chisturile pot fi extirpate si in cazurile in care acestea nu apar ca urmare a unei infectii, iar in acest caz este nevoie de o interventie chirurgicala.

Pentru ca operatiunea sa aiba rezultatul dorit, este necesara eliminarea unei portiuni reduse din osul maxilarului, intrucat aceasta poate aduce prejudii la nivelul dintilor din jur. In schimb, se recomanda extirparea chisturilor dentare doar atunci cand pacientii se confrunta cu dureri puternice, in caz contrar nu se impune necesitatea inlaturarii acestora.

Tratamente Endodontice Realizate la 3D Dental

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil