VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Detartraj

Tratamente Laser Fara Durere la 3D Tineretului

Stomatologii sunt de parere ca ar trebui ca un pacient sa se prezinte la fiecare 6 luni in cadrul unui cabinet pentru o consultatie, dar si pentru un detartraj, prin intermediul caruia se vor asigura ca nu este favorizata aparitia cariilor, intrucat igiena orala de acasa nu este suficienta intotdeauna.

Chiar daca ne spalam de minim doua ore pe zi, la un moment dat tot apar depunerile de tartru, de cele mai multe ori in zonele interdentare sau in spatele dintilor, motiv pentru care acestea sunt destul de dificil de observat si inlaturat.

Cum apare tartrul?

Majoritatea afectiunilor gingivale sunt cauzate de placa, iar aceasta este alcatuita din bacterii, resturi alimentare si saliva ce se dezvolta la baza danturii si care favorizeaza aparitia altor bacterii.

Daca acestea nu sunt inlaturate prin periaj, ulterior se vor intari cu ajutorul mineralelor si vor forma tartrul care nu poate fi indepartat decat prin procedura numita detartraj.

Pe aceasta cale se evita o multime de afectiuni in zona gingiilor, insa se previne si mult temuta parodontoza.

Procedura trebuie efectuata o data sau de doua ori pe an, aspect care variaza de la o persoana la alta, in functie de sanatatea dintilor dar si de corectitudinea cu care se realizeaza igiena orala.

Detartrajul nu este dureros

Probabil ca multe persoane evita detartrajul din cauza fricii de durere, insa aceasta procedura nu este dureroasa.

In cazul pacientilor care au mai urmat un detartraj si depunerile nu reprezinta un motiv de ingrijorare, atunci nu vor aparea probleme, insa pacientii care prezinta depuneri importante vor urma procedura sub efectul anesteziei pentru mai mult confort.

De asemenea, tartrul poate fi localizat atat deasupra gingiilor, cat si sub acestea, iar detartrajul se poate efectua in diferite moduri, insa cea mai populara varianta este cel cu ultrasunete deoarece nu provoaca durere.

Prevenirea afectiunilor

Intotdeauna specialistii au fost de parere ca este mai usor sa previi decat sa tratezi, motiv pentru care se recomanda ca pacientii sa efectueze igiena orala in mod corespunzator, sa perieze dintii de minim doua ori pe zi, sa foloseaca ata dentara pentru eliminarea resturilor alimentare stocate intre dinti, insa nu trebuie omisa nici apa de gura.

In plus, daca la toate acestea se adauga si o vizita la fiecare 6 sau 12 luni la stomatolog pentru a efectua un detartraj si un periaj profesional, atunci scad foarte mult sansele de a dezvolta o afectiune la nivelul cavitatii bucale.

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil