VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Extractie Masea de Minte

Tratamente Laser la 3D Dental Tineretului

Despre Extractia Maselei de Minte

Chirurgia dentara este una dintre cele mai temute interventii ale stomatologiei, insa evolutia tehnologica si solutiile moderne vin in ajutorul pacientilor care se pot bucura de mai mult confort, iar datorita utilizarii anestezicului, durerea nu va reprezenta o problema.

Numeroase persoane se intreaba daca este nevoie sa le fie extrase maselele de minte, iar raspunsul poate varia de la un caz la altul. De multe ori apar probleme la dezvoltarea molarilor din cauza ca acestia nu dispun de spatiu suficient in momentul eruptiei, afectand si dintii din apropiere.

Care sunt problemele ce pot aparea?

Din cauza pozitiei lor, adesea maselele de minte nu sunt igienizate corespunzator, motiv pentru care este favorizata aparitia cariilor, care se extind cu usurinta si la ceilalti dinti. Mai mult, molarii care erup doar partial duc la inflamatii dureroase ale gingiei, provocand o stare generala de disconfort pentru pacienti. In cazurile mai complicate, molarii de minte pot duce la aparitia unor chisturi atunci cand sunt acoperiti de os, iar singura posibilitate ramane extractia.

Resorbtia radacinii reprezinta un alt risc, care poate fi favorizata in urma presiunii exercitate de catre dinti, iar din aceste motive de multe ori se recomanda extractia maselei de minte.

Cand pastram molarii de minte?        

In schimb, nu este obligatoriu ca acestea sa fie inlaturate, in special in cazurile in care maxilarul este suficient de spatios pentru dezvoltarea corespunzatoare a acestora.

De asemenea, daca dintii nu sunt inghesuiti, iar radacinile acestora se pastreaza in cele mai bune conditii, nu este justificata extractia maselei de minte. Astfel, este nevoie de efectuarea unei radiografii pentru ca medicii sa se asigure de aceste aspecte.

Care este procedura?

Dupa ce se stabileste necesitatea indepartarii molarului de minte, in functie de caz, procedura poate fi pusa in aplicare la fel ca in cazul extractiilor obisnuite, fie poate fi nevoie de o interventie chirurgicala daca acesta este inclus in gingie sau os.

In ambele situatii se realizeaza o injectie cu anestezie in locul respectiv pentru ca durerea si disconfortul sa nu reprezinte o problema, iar cu ajutorul instrumentelor speciale, molarul de minte este extras cu usurinta.

Dupa interventie                                

Spatiul ramas liber trebuie igienizat pentru prevenirea infectiilor si se aplica un tampon pentru oprirea sangerarii. Ulterior, pacientii sunt nevoiti sa evite pret de cateva zile alimentele tari, bauturile alcoolice sau fumatul pentru a evita starnirea sangelui, iar vindecarea sa se faca in cele mai bune conditii.

Exista posibilitatea ca zona sa se inflameze si sa apara durerea sau disconfortul, insa acestea sunt combatute cu ajutorul medicamentelor prescrise de stomatolog. De asemenea, pret de cateva zile igiena orala trebuie efectuata cu mai multa atentie, evitand spatiul ramas liber dupa extractie.

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil