VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Extractie Molar de Minte

Tratamente Laser la 3D Dental Tineretului

Despre Extractia Molarului de Minte

Exista numeroase cazuri in care eruptia molarilor de minte sa le dea batai de cap pacientilor, fiind un process lent si uneori dureros. Al treilea rand de masele isi indeplinesc functiile cu brio, dar este important ca acestia sa se dezvolte in mod corespunzator, fara a afecta ceilalti dinti. Insa lipsa spatiului la nivelul maxilarului este o problema pentru multi, motiv pentru care apar neplaceri in momentul eruptiei.

In plus, exista riscul ca presiunea exercitata de acesti molari de minte sa duca la efecte definitive asupra celorlalti, iar igienizarea lor, adesea, se efectueaza cu dificultate din cauza pozitiei.

Tinand cont ca nu prezinta nici un rol functional, majoritatea stomatologilor recomanda extractia acestora, fiind o procedura foarte des intalnita si de cele mai multe ori lipsita de complicatii. Cele mai fericite cazuri sunt ale pacientilor la care maselele de minte nu se dezvolta deloc, acestia scapand de cateva griji.

Care este procedura?

Extractia molarului de minte presupune aceeasi procedura la fel ca si in celelalte cazuri, prima etapa fiind efectuarea unor radiografii pe baza carora se poate stabili cu exactitate numarul de radacini si pozitia acestora.

Prima etapa a tratamentului impune efectuarea anesteziei pentru ca durerea sa nu reprezinte o problema, iar pacientii sa se bucure de confort, insa exista si cazuri mai complexe, intalnite mai rar unde poate fi necesara anestezia generala. Imediat dupa ce zona incepe sa amorteasca se apeleaza la elevator pentru miscarea dintelui, iar dupa ce acesta incepe sa cedeze, prin intermediul clestelui este indepartat cu usurinta.

Exista si situatii in care poate fi necesar mai mult spatiu pentru manevrare, apelandu-se la ramura chirurgicala a stomatologiei.

Care sunt riscurile?                                                                                        

Orice procedura a domeniului medical implica si cateva riscuri, insa acestea sunt foarte rar intalnite.

Dupa extractie pot aparea infectii, iar pacientii se pot confrunta cu o sensibilitate marita in zona, inflamatii sau durere, insa acestea sunt combatute cu usurinta prin intermediul medicamentatiei adecvate.

Insa medicii trebuie sa fie atenti in momentul extractiei, deoarece exista riscul ca dintii din apropiere sa fie afectati.

Cand este necesara procedura?

Molarii de minte se dezvolta in perioade diferite la orice persoana, motiv pentru care nu exista niciodata momentul oportun.

Cu toate acestea, in urma unui control atunci cand stomatologii recomanda extractia acestora, este de preferat ca pacientii sa tina cont de aceste sfaturi, in caz contrar pot aparea complicatii.

De asemenea, cu cat sunt mai tineri pacientii, cu atat vindecarea se va face intr-o perioada mai scurta de timp.

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil