VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Extractii Dentare

Tratamente Laser la 3D Dental Tineretului

Cand este nevoie de extractii dentare?

Extractiile dentare reprezinta una dintre cele mai comune proceduri ale stomatologiei, care astazi poate fi efectuata fie prin metodele traditionale, fie cu ajutorul laserului, in ambele cazuri pacientii bucurandu-se de confort, eficienta si siguranta.

Aceasta procedura se dovedeste a fi necesara atunci cand dintii sunt distrusi in proportii mari de carii, fara ca orice alt tratament sa mai aiba rezultate, cand sunt prezente fracturi in zona radacinilor sau atunci cand pacientii sufera de parodontoza aflata in stadii mai avansate. Alte situatii sunt atunci cand asezarea dintilor este deficitara, cand molarii de minte se dezvolta necorespunzator sau cele in cazul copiilor in care dintii de lapte ingreuneaza procesul de dezvoltare al celor definitivi.

Care sunt etapele?

In primul rand este nevoie de efectuarea unei radiografii cu ajutorul careia se pot observa numarul radacinilor si pozitia acestora, insa pe aceasta cale sunt identificate si relatia cu dintii din jur, distanta pana la sinusuri sau prezenta oricarei infectii. In plus, pacientii trebuie sa comunice medicilor toate informatiile cu privire la istoricul medical, daca sunt urmate alte tratamente medicamentoase sau daca exista alergii la anumite substante.

Pentru ca procedura sa fie una cat mai confortabila pentru pacienti, se apeleaza la anestezia locala, cu o doza mai mult sau mai putin concentrata, in functie de fiecare caz in parte.

De asemenea, extractiile dentare pot fi de doua tipuri, cele mai simple care presupun inlaturarea unui dinte vizibil, fie procedura mai complicata ce implica eliminarea pe cale chirurgicala a unui dinte inclus sau fracturat. In acest caz, este nevoie de efectuarea unei incizii de mici dimensiuni la nivelul gingiei pentru a se crea spatiul necesar pentru extractia dintelui respectiv.

Durata extractiei si dupa                   

Aceasta procedura nu implica mai mult de 10 minute in cazul extractiei simple, pe cand atunci cand este nevoie de interventia chirurgicala poate fi necesar mai mult timp. In schimb, pe toata durata procedurii pacientii se simt confortabil, intrucat efectul anesteziei are si rol de relaxare. Se poate simti o presiune atunci cand se extrage dintele, insa aceasta nu va implica decat un grad scazut de disconfort.

Ulterior este posibil sa apara durerea sau inflamatii, insa acestea pot fi combatute cu usurinta daca se apeleaza la medicamentele prescrise de medic, insa exista si cateva reguli de care pacientii trebuie sa tina cont. Printre acestea se numara evitarea fumatului si a consumului de bauturi alcoolice in primele 24 de ore, precum si a alimentelor tari, pentru a nu starni hemoragia.

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil