VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Frenectomie

Inhalosedare Tratament Fara Durere la 3D Dental Tineretului

Frenul lingual este acel tesut localizat sub limba care face legatura intre aceasta si maxilar. Exista situatii in care frenul se poate dezvolta mai mult decat trebuie, motiv pentru care vorbirea nu mai este efecutata in mod corespunzator, astfel de cazuri fiind intalnite in cazul copiilor.

Printre semne se numara faptul ca cei mici sunt hraniti cu dificultate, fie acestia nu reusesc sa se exprime in jurul varstei de 18 luni, insa o alta problema este neputinta de a scoate limba, fie aceasta se blocheaza intre dinti. In plus, medicii trag un semnal de alarma deoarece acest fenomen poate duce pe viitor la retractia gingivala, fapt care afecteaza nu numai adultii, ci si pe cei mici. Astfel, pentru evitarea tuturor acestor probleme, se apeleaza la frenectomie.

Care este procedura?

Dupa ce se pune diagnosticul corect, procedura este foarte usor de pus in aplicare, iar pacientii se bucura de faptul ca orice problema au prezentat initial, aceasta va putea fi combatuta.

Inainte de frenectomie, pacientii care prezinta dificultati in vorbire trebuie sa efectueze niste exercitii, iar daca in urma acestora nu se obtin rezultatele urmarite, atunci singura posibilitate ramane urmarea interventiei.

In schimb, datorita evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, solutiile de astazi sunt mult mai usor de aplicat, mai eficiente, dar si mai sigure.

Sunt rare cazurile in care inca se mai apeleaza la variana clasica, deoarece dupa introducerea laserului in cabinetele stomatologice, confortul pacientilor a crescut semnificativ.

Astfel, daca frenectomia se efectueaza cu ajutorul acestui dispozitiv, atunci zona nu mai sangereaza, nu mai este nevoie de suturarea locului, iar totul se efectueaza in cel mai scurt timp.

Cu toate acestea, pentru bunul mers al lucrurilor, anestezia trebuie lasata cateva minute pentru a-si face efectul, iar pacientii nu trebuie se miste deloc pe toata durata interventiei.

Dupa interventie      

Perioada de vindecare difera de la o persoana la alta, insa de obicei nu este vorba de mai mult de cateva zile. In tot acest timp pacientii nu trebuie sa faca efort, sa fumeze sau sa atinga locul respectiv, iar in cazul aparitiei durerii se pot administra medicamentele prescrise.

Exista riscuri?

La fel ca in cazul multor altor tratamente stomatologice, si frenectomia implica cateva riscuri, insa acestea sunt foarte rar intalnite. Asadar, este nevoie ca medicii sa fie foarte atenti intrucat zona respectiva este foarte vascularizata, iar orice mica neatentie poate duce la afectarea nervilor din regiune, situatie care inseamna amortirea zonei pentru mai mult timp sau chiar permanent.

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil