VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Gingivita

Tratament Laser Rapid la 3D Dental Tineretului

Simptomele gingivitei

De cele mai multe ori pacientii ajung pe scaunul dentistului doar cand problema lor avanseaza si intervine durerea, insa multe dintre acestea pot fi evitate doar prin vizitele periodice, la fiecare 6 luni.

Una dintre cele mai comune afectiuni intalnite este gingivita ce presupune inflamarea gingiilor si marcheaza prima etapa a parodontozei, o boala mult mai complicata care in cele din urma duce la pierderea dintilor.

Care sunt cauzele?

In primul rand, gingiile nesanatoase incep sa isi modifice culoarea devenind rosiatice, dar si mult mai sensibile, apar inflamatiile si sangerarea usoara chiar si la consumul unor alimente sau in momentul efectuarii igienii orale. Daca nu se iau masurile adecvate, dantura devine din ce in ce mai sensibila, mobila, gingiile se retracta, radacinile devin expuse si este favorizata stocarea bacteriilor afectand structura dentara.

Care sunt cauzele?                

In majoritatea cazurilor, gingivita apare in urma igienii orale deficitare, ce permite formarea placii bacteriene si a tartrului, in timp ce bacteriile duc la inflamatia gingiilor. In schimb, exista si alti factori de risc care duc la aparitia acesteia, de la fumat, la obiceiurile alimentare neadecvate, dar si unele boli, precum leucemia, anumite tipuri de cancer sau diabetul.

Cum se previne gingivita?

Prevenirea afectiunii nu implica eforturi speciale din partea pacientilor, ci doar putina atentie.

Astfel, este esential ca gingiile si dintii sa fie periati in mod corespunzator, de minim doua ori pe zi si de preferat dupa masa. In majoritatea situatiilor, depunerile au loc la inceputul gingiei, motiv pentru care ar trebui sa se puna pret pe aceasta zona in momentul igienizarii, dar si sa se foloseasca ata dentara si apa de gura.

De asemenea, se recomanda apelarea la o periuta de dinti electrica intrucat acestea sunt mult mai eficiente, iar pacientii au motive in plus pentru care sa efectueze igiena orala corect. Nu numai ca se asigura santatea cavitatii, dar aceste periute pot patrunde in regiuni mai greu accesibile inlaturand bacteriile si resturile alimentare, evitandu-se formarea placii bacteriene si implicit a tartrului. In plus, la fiecare doua luni ar trebui inlocuita periuta de dinti sau capul celei electrice.

Putine persoane constientizeaza importanta unei diete sanatoase, iar stilul de viata dezordonat isi poate pune amprenta in mai multe situatii, afectand sanatatea, chiar si pe cea a cavitatii bucale. Astfel, ar trebui consumate fructe si legume in fiecare zi, insa sunt si unele alimente si bauturi care trebuie evitate din mai multe motive, inclusiv din cauza ca pateaza dintii, de la Coca Cola, la cafea, ceai negru sau vin.

Tratamentul Bolii Parodontale la 3D Dental

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil