VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Incrustatii Dentare

Tratamente Laser Fara Durere la 3D Tineretului

Cu siguranta ca oricine s-a confruntat la un moment dat cu una sau mai multe carii, acestea reprezentand cea mai comuna afectiune dentara. De regula, tratamentul este usor de pus in practica, insa pentru cazurile mai avansate poate fi nevoie de mai multe sedinte pentru indepartarea leziunilor carioase.

Insa pe langa obturatiile cunoscute de toata lumea, in cadrul anumitor cabinete stomatologice exista si o alternativa: incrustatiile dentare. Acestea sunt vazute ca niste „plombe” aplicate indirect, metoda fiind utilizata inca din urma cu cativa zeci de ani.

Insa aceasta nu mai este atat de comuna in ziua de azi deoarece exista foarte multe alte materiale din care pot fi alcatuite obturatiile obisnuite, durata tratamentului este mai lunga, iar costurile mai mari.

Cu toate acestea, exista momente in care plombele sa nu poata fi foarte eficiente, iar incrustatiile dentare raman singura varianta pentru restaurarea dintelui.

Ce sunt aceste incrustatii dentare?

In primul rand trebuie precizat ca exista diferite variante de incrustatii, de la inlay, la onlay sau pinlay. Primul dintre acestea are capacitatea de a reface unul sau doi pereti ai unui dinte, deosebindu-se de obturatia obisnuita prin faptul ca se creeaza in laborator, intrucat dimensiunile sale sunt considerabil mai mari.

Onlay are acelasi rol insa poate sa refaca de la 2 pana la cel mult 4 pereti, restaurand asadar dinti foarte afectati de carii, iar Pinlay se foloseste doar in cazul dintilor a caror nervi au fost inlaturati.

De ce si cand se mai folosesc?

Incrustatiile dentare sunt folosite in ziua de azi datorita faptului ca sunt mai potrivite in tratarea cariilor care s-au extins catre dintii invecinati, dar care au distrus si suprafata masticatorie, astfel ca un inlay promite mai multa siguranta in fata presiunii exercitate in timpul fiecarei mese.

Cariile interdentare reprezinta o mare problema, in special in randul copiilor care nu se spala si pe partea din spate a danturii, iar faptul ca nu pot fi observate face ca tratarea acestora sa fie amanata pana la aparitia durerii.

Astfel de carii sunt tratate, de regula, cu ajutorul incrustatiilor dentare, atunci cand peste 50% din structura unui dinte a fost afectata sau atunci cand obturatiile nu promit foarte multa eficienta.

Prevenirea problemelor                                                                                     

Insa pentru a preveni cariile si a nu fi nevoie sa se apeleze la obturatii sau incrustatii dentare, pacientii trebuie sa efectueze igiena orala in mod corespunzator si sa mearga la o consultatie la fiecare jumatate de an.

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil