VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Infectii Dentare

Tratament la Microscop 3D Dental Tineretului

Despre Infectiile Dentare

Infectiile dentare reprezinta probleme des intalnite, insa care de multe ori sunt confundate cu simple inflamatii ale gingiilor, astfel ca sunt si ignorate de catre pacienti intrucat se considera ca nu sunt periculoase.

In schimb, oricine ar trebui sa cunoasca care sunt semnele infectiilor pentru a le putea depista, iar pe aceasta cale se pot preveni o multime de complicatii care implica tratamente mai complexe, dar si mai costisitoare.

De asemenea, se recomanda efectuarea unui control stomatologic la fiecare 6 luni pentru ca specialistii sa se asigure de sanatatea cavitatii orale.

Care sunt simptomele?

Cu toate ca unele dintre semne apar si in cazul altor afectiuni, sunt si cateva prin care pacientii ar trebui sa sesizeze prezenta unei infectii. Asadar, printre simptome se numara inflamatii ale gingiilor si inrosirea acestora (culoarea uneia sanatoase este roz), apare o punguta cu puroi in zona radacinii dentare, iar pacientii se confrunta cu disconfort si dureri de cap sau de urechi, ameteala sau greata.

Insa daca nu sunt luate masuri pentru combaterea infectiilor, apar si alte neplaceri precum senzatia de gust neplacut in gura, febra, varsaturi, insomnii, sangerari ale gingiilor sau lipsa poftei de mancare. Astfel, se recomanda efectuarea unui control inca de la primele semne pentru ca problemele sa fie remediate in cel mai scurt timp.

Care sunt cauzele?                           

Medicii stomatologi trag un semnal de alarma catre pacienti pentru ca acestia sa poata diferentia simptomele unei inflamatii sau ale unui abces care poate atrage mai multe riscuri.

In plus, este esential sa se cunoasca si cauzele care pot duce la aparitia acestora, pentru ca diagnosticul sa poata fi pus chiar si de catre pacienti. In primul rand, cariile sunt cele care duc la dezvoltarea infectiilor dentare, intrucat daca nu sunt luate masuri pentru tratarea lor, acestea se dezvolta treptat, devenind din ce in ce mai mari si afectand nervul, in cele din urma omorandu-l.

Pe aceasta cale este permisa actionarea nestingherita a bacteriilor, care ajung chiar sa patrunda pe canalele radiculare cauzand astfel si infectiile.

De asemenea, acestea mai pot aparea chiar si in urma unor accidente care au dus la fracturarea radacinii dentare, insa in asemenea cazuri tratamentul este bazat, de regula, doar pe administrarea unor medicamente.

Un alt factor important este reprezentat de obturatiile ce ocupa o suprafata semnificativa din structura unui dinte, in special atunci cand sunt foarte apropiate de nerv, deoarece se aplica presiune in momentul masticatiei, afectand nervul, iar infectiile pot aparea cu usurinta.

Tratamente Endodontice Realizate la 3D Dental

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil