VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Inflamarea Gingiilor

Tratament Laser Rapid la 3D Dental Tineretului

Pentru a se observa daca gingiile sunt nesanatoase, in primul rand pacientii ar trebui sa recunoasca aspectul uneia sanatoase si anume: sa fie ferma, culoarea roz deschis, bine fixata pe dinti si fara a sangera in nici un moment.

Astfel, gingivita este o problema care afecteaza foarte multe persoane de-a lungul vietii si presupune inflamarea gingiilor si uneori sangerarea acestora.

Problemele apar din cauza igienii orale precare care permite stocarea resturilor alimentare pe suprafata dintilor si gingiilor, formand placa bacteriana. Pe langa riscul de aparitie al cariilor, sunt afectate si gingiile, unul dintre cele mai temute pericole fiind dezvoltarea parodontozei, o afectiune foarte complexa si dificil de tratat.

Care sunt simptomele?

Gingivita este foarte usor de observat, intrucat se manifesta prin modificarea culorii gingiilor, devenind rosiatice, se inflameaza, aspectul este lucios si se inmoaie, fara a mai fi ferme. In plus, gingiile vor sangera tot mai des, atat in momentul periajului, cat si la consumul unor alimente.

De asemenea, apare si sensibilitatea, pacientii plangandu-se de disconfort, retractia gingivala, fiind expuse radacinile dintilor, fenomen foarte periculos, dar si respiratia urat mirositoare cauzata de placa bacteriana stocata la nivelul dintilor si gingiilor si care nu poate fi indepartata.

Care sunt cauzele?                 

Inflamarea gingiilor este cauzata de placa bacteriana ce nu este eliminata si care mai apoi se transforma in tartru. Asadar, principala cauza este omiterea igienii orale sau efectuarea acesteia in mod necorespunzator care permite acumularea placii.

Tartrul nu numai ca intretine inflamatiile si sangerarile, insa in cele din urma duce si la formarea parodontozei, al carei ultim efect este pierderea dintilor, intrucat se slabeste radacina dentara.

De asemenea, se retrag si gingiile, radacinile fiind expuse, situatie in care devin locul perfect pentru adapostirea placii bacteriene.

In schimb, exista si alte cauze care duc la inflamarea gingiilor, printre acestea fiind perierea prea dura a dintilor sau de prea multe ori pe zi, intrucat dantura devine din ce in ce mai sensibila.

Alaturi de acest obicei, si obturatiile neadaptate in mod corespunzator pot fi daunatoare, insa si inghesuirile dentare care nu permit efectuarea corecta a periajului.

In plus, gingiile pot fi ranite in urma consumului anumitor alimente, motiv pentru care se pot inflama, insa daca se respecta igiena orala, vindecarea ar trebui sa aiba loc in doar cateva zile.

Alti factori sunt anumite afectiuni precum diferite tipuri de cancer, leucemie sau diabet, modificarile hormonale din urma unei sarcini, alimentatia deficitara sau administrarea unor medicamente.

Tratamentul Bolii Parodontale la 3D Dental

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil