VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Ortodontie Copii

Tratament Ortodontic la 3D Dental Tineretului

Conform statisticilor 1 din 4 copii prezinta probleme ale alinierii dintilor, fie ca acestia sunt inghesuiti, fie spatiati, fie se dezvolta in mod necorespunzator sau nu exista un contact perfect intre cele doua arcade, iar din acest motiv se recomanda ca cei cu varsta de 6-7 ani sa treaca pragul unui cabinet de ortodontie pentru copii.

Cu aceasta ocazie pot fi descoperite diferite tipuri de malocluzii, ce necesita purtarea unui aparat dentar, in caz contrar cei mici vor avea parte de disconfort si durere in momentul masticatiei sau vor putea dezvolta probleme la vorbire. De asemenea, de multe ori nici nu se permite igienizarea corespunzatoare a dintilor si gingiilor, motiv pentru care pot aparea ulterior multe alte probleme.

Durata tratamentului

Aceasta variaza in functie de fiecare caz in parte, iar in situatiile mai usoare pot fi suficiente chiar si 3-4 luni daca tratamentul este inceput inca de la o varsta frageda. Cu toate acestea, de cele mai multe ori este nevoie de purtarea unui aparat dentar intre 12 si 24 de luni pentru cazurile mai complexe, timp in care trebuie efectuate periodic controale si se impune ajustarea aparatului pentru exercitarea presiunii optime.

In plus, exista si situatii in care la finalul tratamentului sa fie necesar purtarea unui aparat de contentie pentru alte cateva luni, astfel incat rezultatele obtinute sa fie pastrate. De obicei, daca s-a purtat un aparat ortodontic timp de 24 de luni, atunci perioada de contentie trebuie sa fie de cel putin jumatate, adica 12 luni. In schimb, fiecare pacient este unic, motiv pentru care uneori rezultatele pot aparea mai rapid, alteori mai greu.

Tipuri de aparate

Exista mai multe tipuri de aparate dentare, insa pentru ortodontia la copii, de cele mai multe ori se apeleaza la dispozitivele ortodontice mobile, care aduc cateva avantaje prin faptul ca se pot indeparta si igieniza.

De asemenea, alte tipuri sunt cele clasice, fixe, cu bracketi din diferite materiale, fie metalici, fie din ceramica sau safir, care de obicei sunt mai eficiente decat cele mobile. Exista si aparate dentare linguale, invizibile datorita faptului ca se aplica pe partea interioara a dintilor, insa acestea, de multe ori, nu sunt recomandate copiilor.

Amanarea tratamentului                                                                               

Cu cat se amana mai mult tratamentul, cu atat creste riscul de aparitie a unor probleme, iar in functie de anomalia prezentata, dintii se pot toci, imbolnavi si chiar pierde. Mai mult, daca pozitia lor nu permite efectuarea corespunzatoare a igienii orale, acestia sunt mai vulnerabili in fata cariilor.

Tratamente Ortodontice Realizate la 3D Dental

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil