VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Parodontoza

Tratament Laser Rapid la 3D Dental Tineretului

Care sunt semnele?

Parodontoza este o afectiune cu care se confrunta o mare parte a populatiei, cauzata in principal de igiena orala deficitara si care poate fi prevenita cu usurinta. In schimb, odata instalata, aceasta avanseaza treptat, aducand prejudicii importante la nivelul cavitatii orale.

Gingivita poate fi primul semn al parodontozei, astfel ca oricine ar trebui sa fie atent la nuanta gingiilor, care pot deveni rosiatice, pe cand cele sanatoase sunt de culoare roz si ferme, in timp ce retractia acestora poate fi vazuta ca un semnal de alarma.

Printre simptome se numara si halena, alaturi de gustul neplacut in gura, existand posibilitatea formarii unor chisturi la nivelul gingiilor. De asemenea, dintii devin mai mobili si sensibili la consumarea anumitor alimente sau la diferentele de temperatura ale acestora.

Care sunt cauzele?

In principal placa bacteriana este de vina pentru dezvoltarea acestei boli silentioase, iar lipsa igienii orale sau efectuarea necorespunzatoare a acesteia permite stocarea placii la nivelul dintilor, favorizand si dezvoltarea tartrului.

In schimb, cel din urma nu mai poate fi eliminat printr-un simplu periaj, ci este nevoie de urmarea unei proceduri numite detartraj in cabinetul stomatologic, cu ajutorul unor instrumente speciale.

Cu cat este amanat mai mult detartrajul, cu atat gingiile devin mai iritate si mai sensibile, fiind mai vulnerabile in fata bacteriilor.

Dupa toate acestea, exista si cativa factori ce pot complica situatia, precum fumatul, care afecteaza sistemul imunitar si care permite dezvoltarea linistita a microbilor.

Si factorul ereditar joaca un rol important in aparitia parodontozei, astfel ca cei care au intalnit astfel de cazuri in familie sunt mai predispusi sa sufere si ei la randul lor

Printre alte cauze se numara si administrarea anumitor medicamente, in special cele care afecteaza secretia salivei, dar si diferite boli precum diabetul sau anumite tipuri de cancer.

Schimbarile de nivel hormonal survenite pe durata unei sarcini permit aparitia parodontozei, motiv pentru care femeile insarcinate ar trebui sa fie atente la acest aspect, insa toata lumea ar trebui sa fie preocupata de alimentatie, deoarece nutritia deficitara poate sa contribuie la dezvoltarea mai multor afectiuni.

Tratarea parodontozei                                                                          

Parodontoza este o afectiune care poate fi inlaturata pe cale chirurgicala, fiind singura sansa, in caz contrar exista riscul ca dintii sa fie pierduti. In schimb, cel mai bun tratament este reprezentat de simpla prevenire a oricarei boli prezente la nivelul cavitatii orale, intrucat doar prin alocarea a cateva minute in fiecare zi pentru igienizare, pot fi evitate o multime de probleme.

Tratamentul Bolii Parodontale la 3D Dental

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil