VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Punga Parodontala Tratament

Tratament Laser Rapid la 3D Dental Tineretului

Pungile parodontale reprezinta cateva dintre riscurile aduse de igiena precara a cavitatii bucale, dezvoltandu-se din cauza faptului ca este permisa stocarea placii bacteriene la nivelul dintilor. In timp, placa se mineralizeaza si formeaza tartru, ce contine bacterii si irita dantura si gingiile, aparand si diferite infectii.

Astfel, daca nu sunt luate masuri gingiile incep sa se imbolnaveasca, fiind mai vulnerabile in fata microbilor, in timp ce dintii se pierd, iar osul maxilarului se resoarbe treptat.

Cum se identifica pungile parodontale?

Acestea sunt vizibile, fiind localizate la nivelul gingiilor, insa cu ajutorul radiografiilor pot fi identificate si depunerile de tartru de sub gingii, precum si calitatea osului maxilar. Insa cu siguranta ca cea mai buna modalitate prin care pungile sa fie identificate este efectuarea unui control la stomatolog, deoarece pe aceasta cale pot fi observate si tratate imediat toate afectiunile prezente. In functie de dimensiunile pungilor parodontale, se poate stabili gradul de avansare al unei afectiuni mult mai temute, parodontoza.

Cum se trateaza?

Exista mai multe posibilitati care sunt puse in aplicare in functie de context. Astfel, de multe ori poate fi suficienta curatarea profesionala si detartrajul dintilor, alaturi de chiuretajul subgingival, procedurile fiind puse in aplicare de cele mai multe ori pe parcursul a doua sedinte.

Acestea nu sunt complicate, insa in anumite cazuri pot provoca durere sau disconfort, motiv pentru care poate fi necesara anestezierea zonei.

De cele mai multe ori aceste solutii sunt suficiente pentru eliminarea pungilor parodontale, insa daca infectia nu poate fi eliminata prin aceste variante, atunci singura sansa ramane interventia chirurgicala, situatie mai complexa ce implica mai multe posibilitati in functie de cat de avansata este boala.

Este curatarea obisnuita suficienta pentru combaterea pungilor parondotale?

Cu siguranta nu, deoarece igiena orala efectuata acasa nu poate fi destul de riguroasa pentru ca dintii sa fie curatati in cele mai bune conditii de placa bacteriana si tartru. De asemenea, sub nivelul gingiilor se pot regasi focare de infectii, iar acestea nu sunt accesibile printr-un simplu periaj.

Prevenirea afectiunilor                       

Atat pungile parodontale, cat si oricare alte afectiuni dentare sau ale gingiilor pot fi prevenite daca se apeleaza la igiena orala adecvata, efectuata prin periaj de cel putin doua ori pe zi, dar si prin folosrea atei dentare. In plus, se recomanda ca la fiecare 6 luni sau chiar mai devreme sa se urmeze si un control la stomatolog pentru ca specialistii sa se asigure de sanatatea cavitatii orale.

Tratamentul Bolii Parodontale la 3D Dental

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil