VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Punga Parodontala

Tratament Laser Rapid la 3D Dental Tineretului

Punga parodontala este o afectiune serioasa care implica numeroase modificari importante la nivelul sistemului imunitar, motiv pentru care ar trebui luate masurile adecvate inca de la primele semne.

Astfel, printre primele aspecte ce pot fi observate se numara sensibilitatea dintilor si a gingiilor, pentru ca mai apoi cele din urma sa sangereze si sa devina dureroase la atingere.

Din cauza infectiilor se dezvolta si diferite tipuri de abces, formandu-se puroi care se poate scurge de la sine. In schimb, daca nu se urmeaza tratamentul corespunzator, afectiunea poate sa avanzeze, iar ultima etapa este reprezentata de pierderea dintilor.

Care sunt cauzele?

Cel mai important factor care duce la dezvoltarea acestei probleme este igiena orala deficitara care permite stocarea placii bacteriene la nivelul dintilor.

In plus, daca aceasta nu este eliminata prin periajul zilnic si prin folosirea atei dentare, placa se va mineraliza, transformandu-se in doar cateva zile in tartru, substanta care nu mai fi indepartata cu usurinta.

Din acest motiv este nevoie de apelarea la un stomatolog pentru efectuarea detartrajului, in caz contrar pot aparea o multime de probleme la nivelul dintilor si al gingiilor, inclusiv pungile parodontale.

Pe langa igiena neadecvata, printre cauzele care duc la aparitia acestor pungute poate fi fumatul, deoarece acest viciu stopeaza procesul de salivatie, fapt care permite bacteriilor sa actioneze nestingherite.

Dieta deficitara, care nu se bazeaza pe alimente sanatoase si proaspete reprezinta un alt motiv, insa si stresul poate sa influenteze sistemul imunitar.

Tratamentul pungilor parodontale

In functie de cat de mult a avansat infectia, tratamentul poate sa fie unul mai mult sau mai putin complex. O solutie poate fi curatarea radacinilor prin eliminarea tesuturilor afectate, insa de multe ori se aduc prejudicii importante intrucat este afectat chiar osul maxilarului, motiv pentru care poate fi necesara aditia osoasa pentru ca pacientii sa revina la obiceiurile de zi cu zi.

De asemenea, in alte cazuri ultima solutie de tratament poate fi reprezentata de extractia dintelui pentru ca afectiunea sa fie stopata.

Prevenire                                        

In schimb, prevenirea oricarei afectiuni prezente la nivelul cavitatii orale si implicit a pungilor parodontale nu presupune mai mult de cateva minute in fiecare zi alocate pentru perierea dintilor si utilizarea atei dentare pentru indepartarea resturilor alimentare stocate intre dinti.

Un alt obicei important este efectuarea unor controale la fiecare 6 luni, pentru ca pe aceasta cale pot fi depistate orice afectiuni inca din fazele incipiente cand tratamentele sunt mai usor de pus in practica si mai accesibile.

Tratamentul Bolii Parodontale la 3D Dental

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil