VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Retractie Gingivala

Tratament Laser Rapid la 3D Dental Tineretului

Retractia gingivala reprezinta un fenomen cu care se confrunta un numar mare de persoane si se manifesta prin retragerea gingiilor de pe dinti, urmand ca acestia sa ramana vulnerabili in fata bacteriilor si avand un aspect inestetic, fiind vizibila o buna parte a radacinii.

In timp, aceasta problema isi va lasa amprenta asupra pacientilor care isi vor adapta obiceiurile astfel incat sa mascheze dintii, iar dantura va deveni si mai sensibila la consumul anumitor alimente, in special atunci cand temperatura acestora variaza.

In plus, chiar si igiena orala se va efectua cu dificultate intrucat periajul va produce disconfort si durere, motiv pentru care bacteriile si resturile alimentare nu vor fi indepartate in mod corespunzator. Astfel, riscul de a dezvolta si alte afectiuni precum parodontoza creste semnificativ.

Conform statisticilor, una din sase persoane sufera din cauza retractiei gingivale, cei mai multi dintre acestia luand masuri abia dupa ce situatia avanseaza.

Care sunt cauzele?

Retractia gingivala poate aparea din cauza parodontozei, iar daca nu se urmeaza tratamentul adecvat, osul se distruge, iar dintii nu mai pot fi suportati in alveola, fiind pierduti. In schimb, fenomenul poate reprezenta ceva obisnuit pentru persoanele mai in varsta, dar si pentru cei care au radacinile dentare mai proeminente, intrucat in cazul acestora gingia este mult mai putin puternica.

Chiar si purtarea unui aparat dentar poate duce la retractia gingiilor, intrucat dupa ce dintii se aliniaza acestea devin mai fragile.

Un alt factor este pozitia defectuoasa a dintilor care favorizeaza stocarea placii bacteriene, iar gingiile sunt mai subtiri, astfel ca se pot retrage mai usor decat in alte situatii.

Daca placa nu este indepartata zilnic prin periaj, aceasta se mineralizeaza transformandu-se in tartu, substanta care nu poate fi inlaturata decat prin detartrajul efectuat in cadrul cabinetului stomatologic.

Retractia gingivala este cauzata si de obiceiuri daunatoare precum bruxismul, deoarece dintii se tocesc si nu mai sunt la fel de rezistenti, devenind vulnerabili in fata oricarei alte afectiuni.

Nu in ultimul rand, fenomenul poate sa apara in urma unor accidente la nivelul gingiilor.

Prevenirea retractiei gingivale                                                                       

Retractia gingivala, la fel ca multe alte afectiuni stomatologice pot fi evitate doar prin simpla efectuare a igienii orale de minim doua ori pe zi.

De asemenea, se recomanda controalele de rutina urmate la fiecare 6 luni pentru ca doar in acest mod pot fi descoperite problemele inca din fazele incipiente, cand masurile sunt mult mai usor de pus in practica.

Tratamentul Bolii Parodontale la 3D Dental

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil