VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Tratament Rezectie Apicala

Tratament la Microscop 3D Dental Tineretului

Despre Rezectia Apicala

Pana nu demult, infectiile prezente la nivelul radacinii dentare nu puteau fi tratate, astfel ca singura solutie era reprezentata de extractia dintilor respectivi.

Cu toate acestea, pacientii se pot bucura astazi de tratamente stomatologice mult mai moderne si mai eficiente, iar unul dintre acestea este rezectia apicala, prin intermediul careia se indepartareaza varful radacinii afectate, fiind ultima sansa de salvare a dintelui.

De cele mai multe ori se apeleaza la aceasta procedura dupa ce inainte s-a urmat un tratament endodontic, care insa nu a dus la rezultatele urmarite.

Cine este candidatul potrivit?

Aceasta interventie este recomandata pacientilor care din diferite motive nu pot urma un tratament endodontic, celor care prezinta fracturi avansate ale radacinii sau leziuni in zona periapicala care nu pot fi remediate prin alte moduri, dar si pentru cei care prezinta obstacole pe canalul radicular.

Cine nu poate urma procedura?

Rezectia apicala nu este recomandata celor care au dinti distrusi in proportii foarte mari si care nu pot fi reconstruiti, nici celor care din cauza altor probleme de sanatate nu pot fi supusi unei interventii chirurgicale sau celor care au radacina fracturata pe verticala ori leziuni in zona periapicala de dimensiuni considerabile.

Care sunt etapele?                            

La fel ca in cazul multor altor interventii ale stomatologiei, prima este reprezentata de efectuarea anesteziei regionale pentru ca pacientii sa se bucure de confort pe toata durata procedurii. Ulterior se efectueaza o incizie de dimensiuni reduse la nivelul gingiei din zona dintelui afectat pentru a se expune osul.

Dupa identificarea varfului radacinii, acesta este inlaturat cu ajutorul unui instrument special, se elimina infectia si sa curata canalul in mod corespunzator pentru ca mai apoi sa fie obturat. Ultima etapa este inchiderea gingiei prin sutura, urmand ca circa 10 zile mai tarziu sa fie inlaturate si firele suturii.

Recuperarea dupa rezectie apicala    

Exista cateva reguli de care pacientii ar trebui sa tina cont pentru ca vindecarea sa se faca cat mai rapid. Astfel, in primul rand nu trebuie clatita gura in ziua respectiva pentru a nu starni sangerarea, urmand ca in urmtatoarele 3 zile sa se evite alimentele reci sau fierbinti, dar si cele tari sau gumoase.

Igiena orala se poate relua din ziua urmatoare, insa este importanta evitarea atingerii locului incizat, precum si evitarea consumului de bauturi alcoolice sau fumatul. In cazul in care apar inflamatii sau o senzatie de disconfort, pacientii trebuie sa administreze medicamentele prescrise de specialist, pentru ca efectele sa fie combatute cu usurinta.

Tratamente Endodontice Realizate la 3D Dental

Pret Tratament Endodontic la 3D Dental Tineretului

Tratament canal monoradicular

110 lei

Tratament canal pluriradicular 2 canale

120 lei

Tratament canal pluriradicular 3 canale

180 lei

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil