VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Rezectie Dentara

Tratament la Microscop 3D Dental Tineretului

Despre Rezectia Dentara

Rezectia dentara reprezinta una dintre cele mai temute interventii ale stomatologiei, de care numerosi pacienti se feresc, iar aceasta presupune inlaturarea varfului radacinii unui dinte.

Aceasta procedura este ultima incercare de salvare a unui dinte, in caz contrar acesta trebuie extras. Rezectia dentara este efectuata de un stomatolog specialist in chirurgie, iar in functie de fiecare situatie in parte poate sa dureze intre 30 si 90 de minute.

Cine este un candidat ideal?

De cele mai multe ori se recomanda rezectia apicala doar dupa ce initial s-a urmat un tratament endodontic care insa nu a avut succes, iar infectia prezenta la nivelul radacinii nu a fost eliminata.

In plus, sunt unele cazuri in care nu poate fi urmat tratamentul endodontic, iar rezectia reprezinta singura solutie. Procedura este indicata in cazul pacientilor care prezinta infectii sau chisturi, probleme la nivelul gingiei sau lucrari protetice neadaptate din cauza carora nu se poate urma tratamentul endodontic.

Alte situatii sunt cele in care pacientii au suferit traumatisme ale radacinii in urma unor accidente.

Cine nu poate urma tratamentul?

Rezectia apicala nu este indicata in cateva cazuri, de cele mai multe ori din cauza starii de sanatate a pacientilor, care nu permit urmarea tratamentului.

Astfel, interventia nu este recomandata in cazul celor care prezinta afectiuni ale sangelui precum hemofilia, cei ai caror dinti sunt intr-o stare avansata de degradare si care trebuie inlocuiti sau cei care prezinta radacini fracturate. In plus, rezectia dentara le este interzisa si celor care sufera de boli cronice.

Care este procedura?

Dupa identificarea situatiilor care impun necesitatea procedurii, prima etapa presupune anestezierea zonei pentru ca pacientii sa nu simta nici un disconfort, urmand ca mai apoi sa se efectueze o incizie la nivelul gingiei care va evidentia osul. Dupa ce este descoperit varful radacinii, prin intermediul unor instrumente speciale acesta este indepartat, alaturi de chisturi sau alte anomalii prezente.

Apoi canalul este curatat si obturat in mod corespunzator pentru a se evita infectiile, iar gingia este suturata. Firele urmeaza a fi inlaturate in urmatoarele doua saptamani.

Recuperarea dupa rezectia dentara

De cele mai multe ori nu apar complicatii, astfel ca recuperarea se face rapid, insa pacientii trebuie sa respecte in continuare igiena orala cu strictete. In plus, se recomanda evitarea fumatului si consumul de bauturi alcoolice sau alimente tari, existand totusi posibilitatea de aparitia a unor inflamatii sau chiar durere. In schimb, acestea pot fi combatute cu usurinta cu ajutorul medicamentatiei propuse de catre medic.

Tratamente Endodontice Realizate la 3D Dental

Pret Tratament Endodontic la 3D Dental Tineretului

Tratament canal monoradicular

110 lei

Tratament canal pluriradicular 2 canale

120 lei

Tratament canal pluriradicular 3 canale

180 lei

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil