VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Sangerari Gingivale

Tratament Laser Rapid la 3D Dental Tineretului

Sangerarile gingivale sunt foarte des intalnite, motiv pentru care numeroase persoane considera ca acestea sunt normale si nu un semn al unei probleme.

In schimb, trebuie sa se faca diferenta intre o gingie sanatoasa si una bolnava, intrucat prima dintre acestea este de culoare roz, ferma si nu sangereaza niciodata, nici la perierea dintilor si nici la consumul unor alimente.

De ce sangereaza gingiile?

Principalul motiv este igiena orala deficitara, intrucat dupa fiecare masa resturile alimentare se stocheaza pe suprafata dentara, formand placa bacteriana. Mai mult, daca placa nu este inlaturata prin periaj, dupa cateva zile se mineralizeaza transformandu-se in tartru, iar acesta din urma nu poate fi indepartat decat la cabinetul stomatologic prin detartraj.

De asemenea, resturile alimentare patrund si in spatiile dintre dinti, fiind esential ca acestea sa fie inlaturate prin folosirea atei dentare.

Asadar, sangerarile gingivale pot fi considerate si primul semn al gingivitei, care daca ramane netratata va duce la dezvoltarea parodontozei, o afectiune mult mai complexa si mai dificil de tratat. Insa mai exista si alti factori care duc la aparitia acestor sangerari gingivale, precum anumite afectiuni printre care leucemia, diabetul sau anumite tipuri de cancer.

Care sunt solutiile?

Sangerarile sunt foarte usor de prevenit, fiind suficient ca pacientii sa constientizeze importanta igienii orale efectuata cu rigurozitate.

Periajul dentar este recomandat in fiecare zi, de minim doua ori, insa este esential si sa se foloseasca ata dentara, intrucat periutele nu pot patrunde in aceste spatii dintre dinti putin mai dificil accesibile.

Asadar, periajul este important, la fel si ata interdentara, insa nu trebuie omisa nici folosirea apei de gura, deoarece aceasta ajuta la eliminarea bacteriilor prezente in cavitatea bucala.

Controale de rutina                            

Mai mult, pe langa igiena orala efectuata complet si in mod corespunzator, pacientii trebuie sa isi ia intotdeauna masuri de precautie, astfel ca se recomanda un control la fiecare 6 luni, deoarece aceasta este modalitatea ideala prin care se poate descoperi orice afectiune inca din stadiile incipiente cand tratamentele sunt mai usor de efectuat, dar si mai accesibile din punct de vedere financiar.

Dieta potrivita

Nu in ultimul rand, si dieta joaca un rol foarte important pentru sanatate, astfel ca se recomanda consumul de fructe si legume bogate in vitamina C pentru a preveni sangerarile gingivale. Printre acestea se pot aminti citricele, de la portocale, la lamai sau mineole, alaturi de alte fructe precum capsuni sau pomelo, fie legume precum morcov, rosii sau spanac.

Tratamentul Bolii Parodontale la 3D Dental

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil