VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Sigilarea Dintilor

Stomatologie Laser Fara Durere la 3D Tineretului

Sigilarea Dintilor

Cariile sunt foarte des intalnite la persoane de toate varstele, insa in special in randul copiilor, ca urmare a faptului ca sunt consumate cantitati mari de dulciuri sau sucuri.

Cu toate ca acestea nu sunt dificil de tratat, insa nici de prevenit, o solutie care sa ajute in acest sens este sigilarea dintilor, procedura tot mai populara in ziua de azi.

Ce presupune sigilarea dintilor?

Acest tratament este recomandat atat in cazul danturii temporare, cat si a celei definitive intrucat sanatatea dintilor de lapte isi va lasa amprenta si asupra celor permanenti. Santurile dintilor celor mici permit stocarea de resturi alimentare care daca nu sunt inlaturate prin periaj favorizeaza aparitia cariilor, insa procedura de sigilare presupune acoperirea acestora cu niste substante speciale, similare cu cele folosite la „plombe”.

Asadar, este mult mai usor sa previi, decat sa tratezi, iar pacientii trebuie sa constientizeze ca aceasta procedura nu are rolul de a inlocui igiena orala, ci doar de a aduce un plus la mentinerea sanatatii danturii.

Cum se aplica?

Acesta reprezinta unul dintre tratamentele foarte usor de pus in practica, in prima faza fiind neesara pregatirea dintilor, printr-o curatare adecvata si mai apoi uscare, pentru ca dupa sa se poata aplica materialul sigilant, care se va intari prin intermediul unei lampi speciale.

Ulterior, specialistul se asigura ca acest material nu afecteaza muscatura, iar pacientul se simte foarte confortabil. In schimb, nu toti copiii pot avea nevoie de sigilarea dintilor, intrucat in anumite cazuri santurile nu sunt foarte adanci, astfel ca o asemenea procedura nu este justificata intotdeauna.

Cu toate acestea, in cazul dintilor de lapte, sigilarea nu este recomandata decat in locurile in care este favorizata aparitia cariilor, adica in zona molarilor unde se pot stoca bacterii si resturi alimentare.

In functie de fiecare situatie in parte, medicul va putea aprecia care sunt cazurile in care sigilarea este sau nu recomandata.

Durata protectiei               

Este un fenomen obisnuit ca dupa anumite perioade de timp, sigilantul sa isi piarda din proprietati si sa se deterioreze treptat. In schimb, durata de viata variaza si in functie de respectarea igienii orale, alaturi de alimentatia adoptata de catre pacienti.

Se recomanda ca la intervale regulate de timp sa se efectueze controale de rutina, in cadrul carora medicii vor putea analiza si gradul de protectie asigurat de sigiliu, iar la nevoie sa aplice anumite masuri, de inlaturare a acestuia pentru remedierea unor posibile carii, fie de a intari sigilantul.

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil