VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Tratament Endodontic

Tratament la Microscop 3D Dental Tineretului

Despre Tratamentul Endodontic

Tratamentul endodontic reprezinta ultima arma a medicilor pe care o aplica pentru a incerca sa salveze un dinte care a fost distrus in proportii mari.

Este important ca acest tip de tratament sa fie efectuat in mod corespunzator, in caz contrar pot aparea complicatii ce implica alte interventii mai complexe precum rezectia apicala sau exista riscul ca dintele sa fie pierdut.

Cine are nevoie de tratament endodontic?

Exista mai multi factori care pot influenta sanatatea cavitatii bucale, de la igiena orala precara, pana la alimentatia abordata, stresul, fumatul, toate duc la formarea cariilor, care daca raman netratate, favorizeaza aparitia infectiilor, care la randul lor duc la dezvoltarea chisturilor. Insa cu ajutorul tratamentului endodontic se trateaza astfel de probleme, iar zona respectiva este foarte bine izolata pentru prevenirea altor infectii.

Cu toate acestea, exista situatii in care tratamentul sa nu fi avut efectul dorit, motiv pentru care urmatoarea etapa este reprezentata de rezectia apicala.

De regula, incisivii si caninii sunt cei care prezinta o radacina, alaturi de pana la doua canale radicular, pe cand premolarii dispun de pana la 3 radacini si canale, iar molarii pot prezenta intre 1 si 4 radacini, in timp ce numarul canalelor poate sa ajunga pana la 6.

Cele mai comune cauze ale infectiei ce impun necesitatea unui tratament endodontic sunt cariile, fracturile sau alte tratamente stomatologice care nu au fost urmate in mod corespunzator.

Cum se aplica?

Acest tip de tratament presupune indepartarea, igienizarea si dezinfectarea camerei pulpare si a canalelor, intrucat acestea sunt locurile in care se dezvolta infectiile. Astfel, dupa inlaturarea pulpei dentare bolnave, spatiul liber ramas nu poate fi lasat in acest stadiu, deoarece in caz contrar ar fi invadat de bacterii in cel mai scurt timp. Din acest motiv, se apeleaza la obturarea acestor canale cu un material special  care nu permite ca zona sa fie infectata.

Insa atunci cand bacteriile nu ajung pana in varful radacinii si nu apar chisturile, tratamentul endodontic poate fi mult mai eficient si mai usor de pus in practica, pacientii bucurandu-se de mai mult confort. Cu toate acestea, atunci cand nu sunt luate masuri, pulpa infectata moare, existand riscul de formare al chisturilor la nivelul radacinii, fapt care implica o interventie mai complexa.

Se apeleaza la rezectia apicala doar atunci cand tratamentul endodontic nu poate avea rezultatele dorite. De asemenea, tratamentul endodontic poate fi efectuat si pe durata mai multor sedinte, insa doar atunci cand chisturile dezvoltate au dimensiuni modeste, deoarece in cazul celor mari este nevoie de inlaturarea lor prin rezectie.

Tratamente Endodontice Realizate la 3D Dental

Pret Tratament Endodontic la 3D Dental Tineretului

Tratament canal monoradicular

110 lei

Tratament canal pluriradicular 2 canale

120 lei

Tratament canal pluriradicular 3 canale

180 lei

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil