VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Tratament Gingivita

Tratament Laser Rapid la 3D Dental Tineretului

Gingivita este o problema care afecteaza un numar important de persoane, ce se manifesta prin sangerarea gingiilor si inflamatia acestora. Astfel, chiar si la simpla periere a dintilor sau cand se consuma diferite alimente, acestea sangereaza, dantura fiind din ce in ce mai sensibila.

Daca nu se iau masurile corespunzatoare, afectiunea avanseaza, favorizand dezvoltarea parodontozei, iar ultimul pas reprezinta pierderea dintilor. Tinand cont ca gingivita rareori produce durere, de multe ori se dezvolta silentios, motiv pentru care pacientii nici nu stiu ca au o problema.

De ce apare gingivita?

De cele mai multe ori gingivita isi face aparitia din cauza igienii orale deficitare care favorizeaza formarea si stocarea placii bacteriene. Din acest motiv gingiile se inflameaza, se inrosesc si incep sa sangereze chiar si la cel mai mic contact, insa exista si alti factori importanti precum fumatul sau alimentatia necorespunzatoare, iar fumatorii sunt cei care constata abia in ultima instanta aparitia ginivitei deoarece.

Efectele gingivitei           

Daca nu sunt luate masurile adecvate in tratarea gingivitei, atunci radacina dintilor va deveni expusa intrucat gingiile se retrag treptat. In astfel de momente incepe sa apara si durerea, alaturi de respiratia urat mirositoare care nu mai poate fi combatuta nici macar prin perierea dintilor.

De asemenea, exista riscul ca sub nivelul gingiei sa se acumuleze si puroi, iar in cele din urma apare si parodontoza, o afectiune care nu poate fi eliminata, ci doar se stopeaza avansarea acesteia. Cu toate acestea, exista si posibilitatea de combatere a parodontozei pe cale chirurgicala, insa aceasta procedura este evitata de multi pacienti din cauza fricii.

Cum se trateaza gingivita?

In primul rand este nevoie ca stomatologul sa efectueze o igienizare corespunzatoare a cavitatii orale, curatand atat dintii, cat si gingiile, pentru a elimina placa bacteriana si tartrul.

Dupa care se asigura un periaj profesional si se recomanda ca pacientii sa respecte igiena orala pentru a preveni depunerile ulterioare de tartru. In schimb, in cazurile mai avansate procedura este aceeasi, dar este suplimentata prin folosirea laserului care ajuta la dezinfectarea pungutelor parodontole aparute sub nivelul gingiei, pe aceasta cale fiind prevenita si avansarea parodontozei.

Daca placa bacteriana nu se elimina prin periaj de cel putin doua ori pe zi si prin folosirea atei dentare, se va transforma in tartru, iar acesta nu poate fi eliminat decat in cabinetul stomatologic prin tehnica numita detartraj. De multe ori in fazele incipiente detartrajul poate fi suficient pentru a trata gingivita si a preveni dezvoltarea acesteia.

Tratamentul Bolii Parodontale la 3D Dental

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil