VIZIUNE EXPERIENTA PROFESIONALISM

In fiecare zi ne bucuram de cele trei avantaje care descriu activitatea noastra. Viziunea, bazata pe deschidere si inovare, ne ajuta sa oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea dumneavoastra dentara.

Tratamente Laser

Laserul dentar este dovada evolutiei tehnologice in domeniul stomatologiei, unde pacientii se pot bucura de tratamente fara durere.

Inhalosedare / Sedare

Actioneaza foarte rapid, stresul este combatut fiind inlocuit de o stare de relaxare. In plus, nivelul sedarii este controlat, dupa trecerea efectului pacientul nu va fi afectat de starea indusa.

Tratament Parodontoza

Tratament Laser Rapid la 3D Dental Tineretului

Cauzele parodontozei

Una dintre cele mai temute afectiuni ale stomatologiei, parodontoza este o boala care aduce prejudicii importante la nivelul cavitatii orale, iar daca nu se iau masurile adecvate impotriva acesteia, dintii pot fi pierduti.

Exista mai multi factori ce duc la formarea parodontozei, insa cel mai important dintre acestia este igiena orala care fie este omisa, fie se efectueaza in mod necorespunzator.

Astfel, se permite stocarea placii bacteriene la nivelul dintilor, motiv pentru care acestia devin mai vulnerabili in fata microbilor. De asemenea, daca placa nu este eliminata in decurs de cateva zile, aceasta se va mineraliza, transformandu-se in tartru, substanta care nu mai poate fi indepartata prin periaj, ci doar in cabinetul stomatologic printr-o procedura numita detartraj.

Tratamentul parodontozei

Daca se afla inca in stadiile incipiente, gingivita poate fi stopata, astfel incat sa nu evolueze in parodontoza, iar pentru acest lucru este nevoie de o igiena orala stricta, dar si de controale efectuate periodic la stomatolog. Nu trebuie omisa utilizarea atei dentare pentru eliminarea resturilor de mancare stocate intre dinti, insa nici apa de gura pentru o igienizare mai buna.

Astfel, prevenirea joaca un rol foarte important, in caz contrar exista riscul ca singura sansa de combatere a bolii sa fie o interventie chirurgicala de care se tem foarte multi pacienti. In plus, astfel de tratamente sunt destul de costisitoare, motiv pentru care cateva minute in fiecare zi alocate periajului pot face adevarate minuni, dar aduce si economii semnificative.

In plus, atunci cand resorbtia osoasa a lasat urme adanci, poate fi necesara aditia de os pentru ca maxilarul sa se vindece, iar dintii sa se prezinte in cele mai bune conditii.

Modalitatile de tratament variaza in functie de evolutia fiecarei situatii in parte, insa alte solutii la indemana pot fi, pe langa cele amintite anterior, operatiile cu lambou sau aplicarea unor substante speciale care ajuta la regenerarea tesutului dentar.

Daca nici in astfel de momente nu sunt luate masuri, atunci exista sanse ridicate de dezvoltare a cariilor, dar si ca gingiile sa fie afectate, devenind din ce in ce mai sensibile, in timp ce dintii devin mai mobili si pot fi deranjanti in momentul masticatiei. Exista si alti factori care duc la dezvoltarea parodontozei, iar printre acestea se numara si cel ereditar, astfel incat sunt mai predispuse persoanele care au astfel de cazuri in familie.

De asemenea, stresul, anumite vicii precum fumatul sau alimentatia necorespunzatoare sunt alti factori care favorizeaza aparitia afectiunii.

Tratamentul Bolii Parodontale la 3D Dental

Contact

0732.060.050

office@3d-dental.ro

Bulevardul Tineretului nr 47, bl 57. sc B, ap 37

    BarbatFemeieCopil